Top 5: Učinak naših za 10/3 i 11/3/2019

1 Nikola Vučević

Početak utakmice je bio odličan za Vuča, no loš za Magic. Grizzliesi su već na samom početku došli do velike prednosti, a Vuč je ubacio prvih 9 poena za svoju ekipu. Odlično je počeo, no to je bio njegov najbolji period na utakmici. Dosta je loše šutirao izvana, jedina trojka koju je pogodio je bila ta u prvom dijelu, a promašio ih je čak 5 do kraja utakmica. Stigao je do double double učinka, ubacio je 26 poena uz 10 skokova, no uz slabiju efikasnost nego u prijašnjim mečevima.

2 Luka Dončić

Odličan meč za Luku u kojemu su Mavsi ostali kratki za 1 poen, a Luki je falio 1 asist to TD učinka. Luka se opet dosta ispromašivao, no i tako je uspio držati Mavse cijelu utakmicu u igri protiv Hardena i Paula. Na samom kraju utakmice je asistima doveo Mavsa na samo poen razlike, no u posljednjem napadu je opet asistirao, a Paul je stigao izblokirati Brunsona i tako nisu uspjeli niti uputiti šut za pobjedu.

3 Bojan Bogdanović

Najviše pažnje Sixersa je odvlačio Bogdanović. U periodu kada su vodili Babo je igrao sjajno. Jako su mu visoko izlazili na šut, a Babo je pametnim utrčavanjima i cuttovima s lakoćom dolazio do poena. Ubacio je samo jednu trojku, no na kraju utakmica se uklopio u sivilo Pacersa. Nisu jako dugo uspjeli ubaciti ništ iz igre, pokušavao je i Babo, no nije bilo sreće. Na kraju je meč završio sa 18 poena, no puno manjim postotokom šuta nego inače.

4 Ante Žižić

Povratak u petorku u nevjerovatnoj pobjedi Cavsa protiv ponajbolje ekipe Lige Raptorsa. Žiža je kao i obično sjajno odradio svoj posao pod obručem. Kako se tek vratio, dobio je 26 minuta, no to je sjajno iskoristio za 17 poena uz samo 4 promašena šuta iz igre. Uspio je sakupiti i 7 skokova, učvrstiti reket i dati svoj doprinos u ovoj velikoj pobjedi.

5 Nemanja Bjelica

Beli je napokon počeo hvatati kakvu takvu formu. Počeo je meč s klupe, no sjajno je reagirao pa je dobio čak 36 minuta u ovoj utakmici. Iskoristio ih je solidno, ubacio je 15 poena uz 12 skokova, no Kingsi su nažalost poklekli od Wizardsa. Time su si vjerovatno i zatvorili vrata playoffa za ovu godinu, no budućnost je pred njima.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*