Još jedan Hrvat stiže u NBA

screenshot

Kako prenosi hrvatski portal Index, Hrvatska bi od iduće sezone mogla dobiti i sedmog NBA igrača. Naravno, pod uvjetom da sva šestorica aktualnih ostanu u Americi.

Na ovogodišnji draft prijavio se Luka Šamanić, javlja Jonathan Givony s DraftExpressa. 19-godišnji 210 cm visoki krilni centar igra za ljubljansku Olimpiju, za koju je ove sezone u ABA lige u prosjeku postizao 6,4 koša i 3,8 skokova.

Prema većini relevantnih stranica posvećenih draftu, očekuje se da bi Šamanić trebao biti izabran sredinom druge runde. ESPN ga rangira kao 39. najboljeg igrača generacije, ali Givony napominje da bi mogao zainteresirati o klubove koji biraju krajem prve runde.

Prošlog je ljeta bio član hrvatske U-18 reprezentacije na EP-u, a bio je i jedan od igrača na popisu izbornika seniorske vrste Dražena Anzulovića, no otkazao je zbog bolnih leđa i školskih obveza.

Ipak, i ako ga neki NBA klub izabere na draftu koji se održava 20. lipnja u New Yorku, vrlo će ga vjerojatno ostaviti da se koš koju godinu razvija u Europi.

1 Trackback / Pingback

  1. Prvi Hrvat pod Popovichevom palicom! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*