Crnogorcima najteže, Bosna i Hrvatska u problemu

FIBA.com

Uslijed priprema za Svjetsko Prvenstvo, reprezentacije su saznale njihove protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine. Početna faza će se održati u Njemačkoj (Koln), Češkoj (Prag), Gruziji (Tbilisi), te Italiji (Milano). Završnica će biti održana u Njemačkoj, točnije u Berlinu. Prvi kvalifikacijski prozor je na redu iduće godine u drugom mjesecu, zatim se igra na zimu – kraj 11. i početak 12. mjeseca, a sve završava utakmicama u  veljači 2021. godine.

Izvučene su i grupe:

Pomalo je nevjerovatno da će Slovenci koji su aktualni europski prvaci morati prolaziti kroz kvalifikacije. No, puno toga u FIBI nema smisla. Slovenci su tako zapali u grupu sa Austrijom, Mađarima i Ukrajinom. S tom grupom ne bi trebali imati previše briga oko prolaska. Srbija je također dobila relativno laganu grupu. Igrati će s Fincima, Gruzijom, te jednom od ekipa iz B divizije – Portugal, Švicarska ili Island.

Nešto više problema za plasman bi mogli imati Hrvati koji su dobili Turke, Nizozemce (koji su u kvalifikacijama za Kinu bili kobni…) te Švedska. Bosanci su u još goroj situaciji, jer ispred sebe imaju Grke i Latvijce, a s njima su još i Bugari. Najteži posao će svakako imati Crnogorci koji su u “grupi smrti”. Domaćini Njemci, Francuzi, te netko između trojca Luxemburg, Kosovo, Velika Britanija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*