Boogie pred zatvorom?

screenshot

Sve ide nizbrdo DeMarcusu Cousinsu. U samo godinu dana doživeo je tri najteže povrede u sportu – ahilovu tetivu u Pelicansima, kvadriceps u Warriorsima, i sada ligamente kolena a da nije praktično ni osetio šta znači nositi dres Lakersa.

Sezona je za njega gotova, Lakersi su našli zamenu u Dwightu Howardu, no izgleda da se ne nazire kraj nevoljama za Boogia.

Cousins, koji se treba venačti idućeg vikenda u Atlanti, navodno je pretio svojoj bivšoj devojci i majci sina Amira. U razgovoru njih dvoje telefonom čuje se muški glas kako preti:

“Dobit ćeš metak u tvoju j****u glavu!”.

I dok policija istražuje ko stoji iza ove pretnje, oglasili su se i Lakersi i istakli kako prate ovaj slučaj.

Boogie pre zatvorom

Boogie je nakon optužbi dobio “kovertu” na vrata. Izdan je nalog za njegovo uhićenje na osnovu prije navedenih otpužbi. Posljednje dvije godine su stvarno izuzetno teške za Boogie.

Prosto je nevjerovatno koliko nesreće može imati Cousins. Od silnih povreda zbog kojih nikako nije mogao odigrati ni 15 utakmica zaredom kako treba, pa sve do ovoga. Toplo se nadamo da će se Boogie uspjeti izvući iz svega ovoga.

Nesreća ne ide sama 

Demarcus Cousins se opet odlučio na jednogodišnji ugovor, ovaj puta s Lakersima. Dugo je čekao i vagao ponude, te na nagovor Ronda, Davisa i Lebrona odlučio se za La-La Land. Nadali smo se da je prošao kalvariju s povredama, ali čini se da je Boogie stvarno najnesretniji igrač Lige.

“Nesretnik” se uspio oporaviti

Na treningu nezgodno se sudario koljenom u koljeno i prema prvim prognozama čini se da je pokidao prednje križne ligamente u koljenu. Što bi značilo da će Boogie vjerovatno propustiti dobar dio nadolazeće sezone, čak postoji mogućnost da propusti i čitavu sezonu.

Povijest povreda

Prije ovoga imao je jako nezgodnu povredu ahilove tetive, pauzirao je godinu dana, da bi nakon samo nekoliko utakmica u dresu Warriorsa, istegao mišić. To ga je udaljilo sa terena na gotovo mjesec dana,  a uspio se vratiti pred sam kraj playoffa. Nije baš puno pomogao Ratnicima, više odmogao, što je zapravo bilo i očekivano nakon povrede. No, Boogie sada tvrdi da je potpuno zdrav i da ima samo jedan cilj za iduću sezonu.

“Napokon sam zaliječio sve povrede, a cilj za iduću sezonu je odigrati svih 82 utakmice. Treniram svaki dan kako bi bio u što boljoj formi kada krene sezona”- najavio je Boogie. Ako se vrati u staru formu, ovaj potpis bi mogao biti pun pogodak za Lakerse, koji će tako imati još jednog sjajnog igrača u postavi.

Mnoge je iznenadila pojava DeMarcusa Cousinsa koji je u trening centar Lakersa stigao sa ‘kojim kilogramom’ manjka, tj. sa čak 10 kilograma manje. Promena je očigledna:

Nažalost, iako je fizička sprema bila na vrhuncu koljeno nije izdržalo. Nadamo se brzom oporavku, te da povrede neće uništiti još jednu sjajnu karijeru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*