“Tako se igra bre!”

Screenshot

Počeo je duel za prvo mjesto u Grupi D. Italija i Srbija dosada imaju 100%-tni poprilično uvjerljivi učinak. Ostvarili su dvije lagane pobjede protiv Angole i Filipina. Susreli su se bili i na Akropolis kupu, a tada je Srbija pobjedu. Sada imaju Galinaria i Datomea, dva strašno bitna igrača. Prvo poluvrijeme je završilo sa 50-42 za Srbiju. Talijani su prijetili, no Srbija je cijelo vrijeme držala dvoznamenkastu prednost. Polovicom posljednje dionice stigli su i do +20, te zatvorili utakmica. Srbija je na kraju dobila 77-92.

Galinari je već na početku pokazao da je igrač koji pravi razliku. Ubacio je nekoliko teških šuteva, te držao Italiju u igri. Srbija je od starta zaigrala dobru obranu, a tek ulaskom Jokića proradio je i napad. Koristili su dominaciju u visini i težini pod obručem, te je većina lopta išla na naše centre. Za ostalo su se pobrinuli Bogdanović i Jović. Pogodili su kombinirano 7 trojki iz 9 pokušaja. Sa dvije sjajne polukontre popeli su se na dvoznamenkastu prednost. Ipak na poluvrijeme Srbija odlazi sa 8 poena zalihe.

Italija je bila jako blizu, Galinari je poludio i počeo ubacivati trojke na sve strane. Prišli su na samo nekoliko poena razlike, no ulaskom Raduljice stvari su se malo stabilizirale. Kapiten je ubacio nekoliko slobodnih bacanja, vratio utakmicu u nešto mirnije vode, da bi Bogdan nakon toga zadao posljednji udarac. Sa dvije trojke zapečatio je pobjedu, te tako anulirao relativno loš učinak sa slobodnih bacanja. Ubacio je 31 poen uz 6 pogođenih trojki.

Radulja je ubacio 12, dok je Jokić završio na 15 poena. Jokara je zaradio i nesportsku, nakon što je “otresao” Hacketta koji mu se objesio na ruku.

Kod Talijana Gallinari je bio prvo ime. U ponekim trenutcim nezaustavljiv za našu obranu. Ubacio je 26 poena uz 8 skokova, a Bellineli je dodao 15.

1 Trackback / Pingback

  1. Dan 5: Srbija tri od tri, Španci se mučili protiv Irana - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*