Top 5, 10.-13.12.: Lukin ples, Bojanov rafal, i Bogdanov clutch

Španija, Amerika, Meksiko… Dončiću ništa ne može da stane na put. Pistonsima je isporučio novi monstruozni triple double, igrajući sa neverovatnom lakoćom. Postizao je poene iz svih pozicija, delio atraktivne asistencije, a publiku je oduševio uvodnim obraćanjem na španskom jeziku.

Babo Bogdanović ponovo pogađa, a njegovih 8 trica zasigurno su bile ključne za trijumf Utaha nad Warriorsima, dok je pre neko veče Bogdan Bogdanović trojkom u zadnjoj sekundi rešio pitanje pobednika protiv OKC-a.

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


34 min, 41 pt, 12 sk, 11 asist, 58 % iz igre

Lukina magija se nastavlja, i zaista je uživanje gledati ovoga momka.

Njegov Dallas je savladao Detroit u meču koji je igran u Mexico Cityju zbog popularizacije košarke, a Luka je imao ponovo šou. Mavsi su dobili sa  122 – 111, a Dončić je postigao 41 poena, uhvatio 12 lopti i 11 puta asistirao. Sjajnu podršku imao je u Sethu Curryju koji je postigao 30 poena. Njih dvojica su bili kreatori preokreta koji se dogodio pred kraj prvog poluvremena, kada je Dallas napravio seriju od 20 – 0.

Bilo je ovo veče u kojem je Luka oborio nove NBA rekode. Naime, mladi Slovenac je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao tripl-dabl u meču odigranom van Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Takođe, postao je i prvi igrač lige sa višestrukim tripl-dabl utakmicama u kojima je postizao najmanje 40 poena.

2 Bojan BOGDANOVIĆ (Utah)


37 min, 32 pt, 4 sk, 1 asist, 44 % za tri poena

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je zabio 32 koša od čega osam trica u pobjedi svojih Utah Jazza 114-106 nad Golden State Warriorsima. Utah je uspio nadoknaditi dvoznamenkasti zaostatak iz prvog poluvremena i na kraju slaviti protiv gostujućih Warriorsa, a Bogdanović je na terenu proveo 37 minuta i uz učinak od 32 koša (šut iz igre 8/18, trice 8/13) upisao i četiri skoka i jednu asistenciju.

 

3 Bogdan BOGDANOVIĆ (Sacramento)


29 min, 17 pt, 3 sk, 1 ukr, 58 % iz igre

Prvo Bjelica a onda Bogdan. Utakmicu protiv Rocketsa odlučio je Beli trojkom sa 9 metara u posljednjim sekundama. Već idući meč, junak je bio drugi naš igrač u Kingsima, Bogdan Bogdanović. Pogodio je trojku … Na Bogdanu se u nekoliko posljedjih mečeva vidi da vuče povredu. Sam je izjavio kako stanje s mišićem nije najbolje, a to se vidi i na njegovoj igri. Srećom, na vrijeme je upalio motore, te sa 10 poena u posljednjoj četvrtini i ključnom trojkom donio je pobjedu Kingisma.

 

4 Nikola JOKIĆ (Denver)


31 min, 20 pt, 11 sk, 6 asist, 50 % iz igre

Posljednja 4 meča Jokić diže formu. Imao je niz od nekoliko utakmica s jednoznamenkastim učinkom, no sada je povezao 4 utakmica u kojim je ubacio svaki puta preko 15 poena. Protiv Blazersa u napadu je lagano izlazio na kraj s Whitesideom, ali obrana je opet bila problem. Iako su Nuggetsi dosta udvajali Lillarda i McColluma te tako dopustili Whitesideu učinak karijere. Srećom, Nuggetsi su relativno lagano dobili meč, a Jokiću je za pola sata igre falilo samo 4 asista za triple double učinak.

5 Nemanja BJELICA (Sacramento)


26 min, 12 pt, 2 sk, 7 asist, bl, ukr, 50 % za tri poena

Kraljevi su vezali tri pobjede zaredom, a onda su izgubili od najgore ekipe Lige. Knicksi su se vratili nakon velikog zaostatka, a Morris je na kraju ubacio za pobjedu. Profesor je odigrao solidan meč, ubacio je sve što je trebalo, pogodio je po tri trojke i bacanja, te meč završio ravno sa 12 poena. Totalno neshvatljiv pad u igri Kingsa koji su poklonili pobjedu Knicksima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*