Oni nikada nisu igrali velika finala!

Clutchpoints

Toronto Raptorsi napravili su najveći uspeh u svojoj istoriji i u 25. takmičarskoj sezoni osvojili svoj prvi šampionski prsten, a prethodno se po prvi put plasirali i u veliko finale. Tako su napustili listu franšiza koje nikada nisu zaigrala u najvećem košarkaškom duelu današnjice.

Rekorderi su dva tima sa Zapadne obale.

La Clippersi u svojih 49 sezona, koliko igraju u NBA nikada nisu stigli do velikog NBA finala, dok su na drugom mestu Denver Nuggetsi i njihov niz iznosi 43 sezone!

Bilo Clippersi, bilo Denver, ostaće i dalje na vrhu ove liste jer samo jedan od ova dva tima moći će da se plasira u veliko finale.

Kako stvari stoje, LA Cippersi su možda i bliže tom uspehu jer okupili su respektabilan tim, doveli su rođenog pobednika i možda najboljeg košarkaša današnjice – Kawhi Leonarda – uz njega je tu i Paul Georga, a tim Doca Riversa ima i najbolju klubu u ligi (Williams, Harrell) koji su još pojačai dovođenjem Reggie Jacksona.

Sa druge strane, Denver se nalazi u vrhu Zapadne konferencije, ali njihove hladno-toplo timske igre i nedostatak iskustva još su uvek faktor koji bi mogao biti presudan da tim Nikole Jokića napravi nešto veće. No, tim Denvera je svakako tim sa najvećim potencijalom u ligi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*