“Dobra utakmica momče…”

SportingNews

Prošlo je već neko vrijeme od pogiblje Kobea Bryanta. Stvari su se polako vraćale u normalu (do pojave Korone) ali uspomena na Kobea nije blijedila. Povremeno i dalje dobijamo “isječke” iz njegove karijere koje prepričavaju njegovi suigrači i protivnici. Posljednji u nizu je bio Iman Shumpert.

Kao i svi, imao je genijalnu priču o Bryantu. -“Čovječe, ukrao sam loptu Kobeu, uspio sam ga zaustaviti. Jedva sam čekao reći bratu poslije utakmice kako je bilo. Uspio sam zaustaviti legendu…”- priča Shumpert. -“Počela je posljednja četvrtina i Kobe je došao do mene. Cijelo vrijeme je šutio, a onda je samo rekao – “Dobra utakmica momče, dobro si odigrao.”- priča zbunjeni Shump. -“Ništa mi nije bilo jasno, ima još 12 minuta igre, šta priča ovaj… Malo kasnije sve je bilo jasno…”- priznao je Shump.


 

Kobe je poludio u posljednjoj četvrtini, ubacivao iz svih pozicija i vratio Lakerse u utakmicu. Shumpert nije znao što ga je snašlo. Inače, to je bila utakmica za vrijeme Linsanitya u New Yorku. Lakersi su bili jedni od “žrtvi” Jeremy Lina koji je igrao izvan svake pameti u tom periodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*