Ima nade za spas sezone

NBA.com

Brojimo već nekoliko dana bez NBA lige. Svi jedva čekamo da se vrati, a nade će nam se možda i uslišiti. NBA Lige će pretrpjeti ogromne gubitke, kao i svi klubovi a vjerovatno i igrači, te su u potrazi za rješenjem. Izgleda da su do njega i došli.

Ništa još nije potvrđeno, no NBA Liga razmatra 3 opcije. Potpuno ukidanje i stopiranje sezone, igranje ostatka sezone bez navijača, te na koncu najbolja opcija, ali i najmanje vjerovatna, normalan nastavak sezone sve sa navijačima. Kako se čini, NBA naginje kao drugoj opciji. Postoji velika šansa da će nakon ovih nekoliko tjedana izolacije NBA ponovno “pokrenuti” Ligu. Igrao bi se playoff, vjerovatno po sadašnjim rezultatima, no to bi bilo bez navijača.

Uprava NBA Lige je obznanila da ekipa počnu tražiti dostupne arene čak do kolovoza, jer čitava sezona bi se onda pomjerila i igralo bi se preko ljeta. Pomjeren bi bio i datum drafta, vjerovatno na 1.9. dok bi nakon toga uslijedio standardni free agency period. Naredna sezona bi prema tome trebala početi tamo negdje u prosincu.

Razmatraju se sve opcije, no gotovo je sigurno da će gubitak od ove sezone osjetiti na salary capu u idućoj. To bi značilo da će i većina igrača ostati bez dijela svojih plaća. Sve je još na nagađanjima, ništa nije potvrđeno, no nastavak sezone preko ljeta bez navijača se trenutno čini kao najbolja opcija.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Borba za OI bez NBA zvezda? - Ostatak Sveta
  2. Da je kraj sezone... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*