Netsi vraćaju legendu?

Clutchpoints

Hit ekipa prošlogodišnje sezone, ove godine je ostala bez trenera. Brooklyn Netsi su otpustili Kenny Atkinsona, jednog od najboljih mladih trenera Lige. Više nije išlo, sam Atkinson je trebao promjenu, a s druge strane promjene u rosteru Netsa su već po dolasku u Brooklyn jednim oko bili u potrazi za novim trenerom. Kako to obično biva, superzvijezde su izvukle deblji kraj. Irving je po svemu sudeći bio najglasniji zagovornik smjene trenera, a na Atkinsonovo mjesto izgleda da dolazi Irvingov čovjek.

Osim Luea, drugi glavni favorit za mjesto glavnog trenera Netsa je legenda kluba, Jason Kidd. Pomoćni trener Lakersa i bivši glavni trener Bucksa jedna je od želja GM-a Netsa Maya. Uz Kidda, kojemu su Netsi podigli dres pod svodove dvorane, među kandidatima su i Jeff van Gundy, Mark Jackson i Ty Lue, Irvingov miljenik.

Ty Lue, bivši šampion s Cavsima, trenutno pomoćni trener Clippersa početkom sezone je odbio Lakerse. Nije bio zadovoljan uvjetima, te je otišao u gradske rivale biti pomoćnik Docu. Izjavio je kako ne bi imao ništa protiv toga da sjedne na klupu Netsa, da se ponovno udruži sa svojim bivšim igračem Kyrie Irvingom.

Irving je najglasniji u tome da se angažira Lue. Već je imao razgovor s GM-om Marksom kako bi i njega nagovorio da dovede Luea. Preliminarni razgovori su obavljeni, no još uvijek nije poznato hoće li Lue doći na klupu Netsa.

*****

Danilo Gallinari postaje slobodni agent ovog leta.

Sjajno italijansko kirlo igra odličnu sezonu u Thunderima gde beleži 19.2 poena i 5.5 skokova a za tri poena šutira sjajnih 40.9 %. No, Gallo nije siguran hoće li nastaviti sa Thunderima, i hoće li uopšte biti u Americi nakon leta 2020.

Svojevremeno je ovo krilo za Radio 1 Rai izjavio kako želi da završi karijeru u Italiji, u Olimpiji iz Milana, u kojoj je proveo 4 sezone pre nego što se otisnuo u NBA.

“Bilo bi sjajno odigrati još koju sezonu na vrhunskom nivou u Evroligi i pobeđivati sa tim timom. Voleo bih na taj način završiti svoju karijeru,” rekao je Gallinari.

 Gallinari je izabran na draftu 2008 od strane New York Knicksa, a osim njih igrao je za Denver, Clipperse i sada OKC.

*****

Ako među favoritima treba tražiti najveća razočarenja u još uvek aktuealnoj sezoni, to su na Istoku svakako 76ersi, dok bi tu titulu na Zapadu poneli igrači Portland Blazersa. Simmons, Embiid, Harris i ekipa nikako da se sastave u ovoj sezoni, izgubili su Reddicka, Horforda i dubinu na klupi, a Ben Simmons nikako da pokaže znake napretka i počne više da šutira, onako kako se od liderato očekuje.

Sa druge strane Blazersi su od finalista Zapadne konferencije došli u situaciju da su ispod crte koja vodi u play off. Igraju toplo hladno i pored činjenice da im je prva petorka sastavljane od zvučnih imena – McCollum, Lillard, Anthony, Whiteside… Doduše, nema tu Jusufa Nurkića koji je po mnogočemu bio zaslužan za dobre igre Blazersa protekle sezone, kao ni povređenog Hooda. I dok je Lillard sa dolaskom proleća eksplodirao, McCollum pruža partije koja ga ne kvalifikuju za kalibar koji mu se pripisuje svih ovih godina.

Možda su i Simmons i McCollum spremni za novi počekat, pa bi trade ova dva igrača zvučao kao realna opcija za obe strane.

*****

LA Clippersi su po mnogo čemu pokazali da su tim koji želi pod novim menadžmentom da se bori za sam vrh NBA lige. Prošloga leta stigli su Kawhi Leonard, šampion i MVP finala, kao i Paul George jedan od najboljih two-way igrača lige.

Vlasnik tima je u međuvremenu kupio Forum, legendarnu dvoranu u kojoj su show time Lakersi osvajali titule i srca navijača. A sada su Clippersi spremni da potpuno preotmu show svojim gradskim rivalima.

Clippersima, prema isanju stranice Fadeaway World, za tako nešto trebaju pouzdana pojačanja, a oni ih vide u dvojcu OKC-a, Chrisu Paulu i Stevenu Adamsu. Play i centar su po meri Clippersa, a igrači su koji daju značajan doprinos sjajnoj rezultatskoj sezoni ‘otpisanih’ Thundera.

CP3 ima veliki ugovor i to bi svakako mogla biti prepreka, jer sa 41 milion jedan je najplaćenijih igrača u ligi. Ni Adamsov ugovor nije mali – on godišnje inkasira 27 miliona. Sa ugovorima Leonarda i Georga to bi zaista bila astronomska cifra kojom bi se premašio cap.

No, Clippersov ‘joker’ Montrezl Harrel uskoro postaje ograničeno slobodni agent i imaće pravo pregovarati veća godišnja primanja. To je razlog zbog kojeg bi Clippersi trebali tražiti rešenje za njega. FW smatra da bi u pakeru sa Harrellom Cippersi OKC-u mogli ponuditi Beverleya, Zupca i Lou Williamsa, kao i još nekoliicinu igrača čija uloga u igri Clippersa nije velika.

George i Leonard obojica imaju igračke opcije 2021 godine, što znači da je ovo sad ili nikada za Clipperse da osvoje svoj prvi šampionski prsten.


TRADE SPEKULACIJE TOKOM CORONE

Rudy Gobert je prema pisanju mnogih medija u SAD postao nepoželjan u Utahu. Zato njegov tima traži opciju da ga trejduje. Chicago se odlučio za korenite promene, a krenuli su da čiste – od glave!

Lakersi žele da pariraju svojim gradskim rivalima pa najavljuju velike promene u rosteru, dok Kingsi gledaju kako da osnaže reket.


 

1 Trackback / Pingback

  1. Thibs se vraća - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*