Top 5 9.1.-11.1.2021. Strašni Vučević, Jokić u laganom ritmu

1 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


32 min,28 pt,13 sk,5 asist, 11/25 FG
33 min,30 pt,15 sk,2 asist, 2 ukr, 14/24 FG

Nikola Vučević morao je preuzeti više “tereta” na sebe nakon povrede prvog playmakera Fultza. Magic ni ove sezone nikako nema sreće s povredama, još uvijek čekaju Isaaca, a sada su ostali i bez Fultza. Dvojice mladih igrača, sigurnih članova petorke. U porazu od Bucksa Vuč je ubacio 28 poena, skupio 13 skokova i uz Gordona bio najbolji u redovima Magica. “Imao sam osjećaj da smo bili u igri tri četvrtine, ali napravili smo previše grešaka u četvrtoj četvrtini, što nas je koštalo pobjede.” izjavio je Vučević nakon tekme.

Protiv Mavsa slična situacija. Magic je izgubio još jednu, usprkos 30 Vučevićevih poena. Loše je ušao u utakmicu, promašio je prvih pet trojki, a slično je “išlo” i ostatak ekipe Magica. Uspjeli su pogoditi samo šest od 31 upućene trojke.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


30 min,22 pt,10 sk,5 asist,1 bl,1 ukr, 9/15 FG
29 min,15 pt,12 sk,9 asist, 6/8 FG

Dvije nešto lakše utakmice za Jokića i Nuggetse. Neočekivano lakše jer su Sixersi netom prije meča ostali bez gotovo kompletne ekipe. Jedva su se pokrpali, a takvi Sixersi nisu bili problem za Denver. Prvo poluvrijeme su još bili u egalu, no u trećoj dionici Nuggetsi prelamaju meč. Jokić je bio asist do još jednog triple double učinka, a i iz igre je bio gotovo nepogrešiv.

Drugi meč je bio protiv Knicksa. Iako je Robinson izjavio kako on misli da je igrao sjajnu obranu nad Jokićem, naš centar je nekako uspio upisati 22 poena uz 10 skokova. Nuggetsi su meč riješili još u prvom poluvremenu, tako da su drugi dio odigrali u nešto sporijem ritmu.

 

3 Luka DONČIĆ (Mavs)


35 min,20 pt,10 sk,10 asist,1 bl,1 ukr, 7/20 FG

Neefikasni Magic bio je lak plijen za Dončića i Mavse. Luka je upisao još jedan triple double učinak, a ovaj puta poenterski dio posla dijelom je prepustio Hardawayu i Burkeu. Ubacio je 20 poena, no opet se mučio sa šutom izvana, iako se stvari popravljaju. Zato su Burke i Hardaway napunili mrežicu Magica, gađali su 15/21 za tri poena. S druge strane igrači Magica nisu mogli pogoditi ništa i pobjednik se znao puno prije samog kraja. Ovo je bio drugi ovosezonski triple double za Dončića. Definitivno je nešto sporije ušao u sezonu, no Luka polako hvata korak i ubrzo ga očekujemo na lanjskoj MVP razini.

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


20 min,21 pt,2 sk,5 asist, 7/10 FG, 7/9 3PT

Dragon istorpedirao Wizardse! Meč je kao i obično startao s klupe, dobio je 20 minuta što je Dragonu bilo dovoljno za čak 21 poen uz sedam pogođenih trojki! Sjajnoj šuterskoj predstavi nadodao je i pet asista. Uz gotovo nepogrešivog Dragića ključni faktor u pobjedi bila je obrana. Heat je dopustio čak 71 poen Wizardsima u prvom poluvremenu. U drugi dio utakmice kao da je ušla nova ekipa. Dopustili su Wizardsima samo 15 poena u trećoj dionici, totalno ih limitirali i praktički riješili meč u svoju korist.

 

5 Dario ŠARIĆ (Suns)


20 min,13 pt,6 sk,1 asist,1 bl, 4/8 FG

Pomalo iznenađujuć poraz za Sunse od Wizardsa. Šarić je uz Bookera bio rijetka svijetla točka u ekipi u ovom meču. Inače, Sunsi su hit lige, nalaze se pri samom vrhu Zapadne konferencije i što je još bitnije – igraju sjajnu košarku. Nakon što je propustio prvih nekoliko utakmica, Šarić se vratio na parket i odmah počeo opravdavati svoj ugovor. Protiv Wizardsa ubacio je 13 poena s klupe, uz 6 skokova, a nova uloga mu je rezervnog centra umjesto Aytona. To je dobro funkcioniralo u “Balonu”, a Williams sada to želi primjeniti za stalno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*