Limbo Netsa

Screenshot/Youtube

Trend stvaranja super ekipa traje već neko vrijeme u NBA ligi. Posljednji koji su “skočili” na taj trend su Netsi. Na papiru, oni su odradili možda i najbolji posao dosada. Još prošle sezone doveli su Kyrie Irvinga i Kevina Duranta, a ove su zatvorili veliku trojku s Jamesom Hardenom. Napadački definitivno najjača trojka Lige, svaki je sposoban ubaciti 40+ poena svake večeri, bilo kojoj ekipi. Više o tome možete čuti kod naših kolega sa Bušan Basket podcasta. U 78. epizodi Marko i Luka daju prve dojmove o Netsima, uz redovno analizu tekućih zbivanja u NBA.

Ipak, nije sve tako “vedro” u Brooklynu.

Steve Nash definitivno ima košarku u malom prstu, no kako bi vodio ovakvu ekipu, ipak je potrebno nešto više. Ponajviše iskustva, a toga Nashu najviše manjka. Možda i još veći problem Netsima bi mogla predstavljati slaba klupa i loša obrana. Kako su za Hardena morali dati i Laverta i Jarreta Allena ostala je pustoš na klupi Netsa. Primorani su startati veterane, ili Deandre Jordana ili Jeffa Greena koji su definitivno prošli svoj zenit. Četvrti najbolji strijelac, Joe Harris definitivno će biti produktivniji igrajući s petorkom, jer ukoliko ga Nash prebaci na klupu, protivničke obrane će biti fokusirane na njega. Kada sa tobom igraju Harden, Irving i Durant obrane će definitivno zaboraviti na tebe, a to znači dosta otvorenih šuteva. Harris je ponajbolji šuter Lige, solidan defenzivac i bila bi šteta “žrtvovati” Harrisa i uvoditi ga s klupe.

U “punoj” spremi dosada su odigrali samo tri utakmice. Kyrie Irvinga je bio odsutan preko tjedan dana zbog privatnih razloga, pa su Harden i Durant odigrali dodatne dvije utakmice. Od dolaska Hardena Netsi imaju tri pobjeda i dva poraza. Oba puta bili su kobni Cavsi, u prvoj ih je razmotirao Sexton sa 42, a u drugoj 25 dok je bivši “Nets” Jarret Allen s klupe ubacio 19 poena uz šest skokova. Napad se još uvijek uigrava, što je normalno. To definitivno neće predstavljati problem za Netse. Ipak ostatak ekipe debelo kaska za vodećom trojkom. Posebno u obrani. Najbolji defenzivac je Bowen koji je još uvijek dosta limitiran u napadu. Tu je i bivši igrač Mega Bemaxa Luwawu Cabbarot, te ranije navedeni veterani Green i Jordan. Sve u svemu, trojka će definitivno odraditi svoj posao svake večeri, ali problem bi mogla biti obrana. Ukoliko uspiju dovesti pokoje pojačanje na veteranski minimum, te Nash i njegovo osoblje uspije posložiti obranu, Netsi bi mogli jako daleko.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*