Top 5 14.2.-20.2.2021.: Imamo dva Allstara!

Rekapitulaciju protekle nedelje odradili su i naše kolege sa Bušan Basket Podcasta. Što se desilo sa nekada silnim tandemom Griffin-Drummond, standardni pregled zanimljivosti i komentar na naše Allstar momke – poslušajte više na LINKU!

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)



Jokić je nedelju otvorio vrhunskom predstavom protiv Lakersa. Upisao je svoj šesti triple double sezone i u direktnom duelu porazio Lebrona i Lakerse. Osim poraza, još veći udarac u toj utakmici za Lakerse je bila povreda Davisa. Oslabljeni Nuggetsi ipak nisu imali odgovor ni na Kelte ni na Wizardse. Jokić je dominirao, posebno protiv Bostona gdje ga jednostavno nije imao tko čuvati. Ipak nije imao adekvatnu pratnju i njegovih 43 poena ipak nije bilo dovoljno. Protiv Wizardsa ispustili su +20, a Jokić je bio izuzetno frustriran nakon meča.

Potpuno zasluženo mjesto startera na poziciji centra u Zapadnoj konferenciji zauzeo je Nikola Jokić! Ovo će mu biti treći Allstar nastup, no prvi puta će biti starter. Ogromno priznanje za Jokića koji je ove sezone u fantastičnoj formi.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)



Jedan jedini meč za Dončića i Mavse u prošloj nedelji. Nažalost, unatoč sjajnoj predstavi Luka je bio tragičar na tom meču. U duelu protiv Lillarda, Luka je na kraju posustao i promašio je trojku pet sekundi prije kraja za izjednačenje. Lillard je odradio svoj dio posla i prekinuo niz Mavsa od tri pobjede. Luka je nakon večeri karijere bio jako blizu da taj rekord dodatno popravi. Ubacio je 44 poena uz sjajni 5/8 za tri poena, ipak uz ključni promašaj.

Ipak, nedelja je ipak bila sretna za Luku. Zajedno sa Jokićem, u Allstar petorci Zapada se nalazi i Luka Dončić! Drugi Allstar nastup u dvije sezone za Luku, a kao i Joki ovo mu je prvi start.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)



Odlična nedelja je iza Nikola Vučevića. “Gospodin Pouzdani” zabilježio je svoj 19. i 20. double double sezone, ali i prvi triple double! U utakmici protiv Warriorsa, Vučević je bio glavni i odgovorni za veliki preokret, a sjajan meč zaokružio je svojim trećim triple doubleom sezone! Magic je nakon relativno lagane pobjede protiv Knicksa bio na rubu poraza protiv Warriorsa. Gubili su preko 10 razlike u posljednjoj četvrtini, ali onda je stvar u svoje ruke preuzeo Vučević. Vratio je Magic u igru, a njegovim bacanjima 15-ak sekundi prije kraja doveo je Magic na tri poena prednosti. Curry nakon toga promašuje tešku trojku i Magic je mogao početi slaviti pobjedu.

Nikola Vučević je vrlo izgleda da postane treći naš igrač na Allstar utakmici. Igra zaista fantastičnu sezonu, drži Magic u igri za playoff i bila bi prava šteta da Vuč ne izbori svoj drugi Allstar nastup.

4 Nemanja BJELICA (Kings)



Nakon dugo vremena na parkete se vratio i Nemanja Bjelica. Odlično je odigrao u povratničkoj utakmici, da bi protiv Heata odigrao utakmicu sezonu. Ubacio je 25 poena uz osam skokova, no vidjelo se da i dalje hvata šutersku formu. Za tri poena šutirao je skromnih 2/9. Sve su jače glasine kako će Beli vrlo brzo promijeniti ekipu. Kingsi su opet upali u lošu seriju, playoff se čini nedostižan, pa opcija promjene ekipe čak i ne bi bila toliko loša za Belog. Walton je već izjavio kako računa na njega, no ipak u nekim utakmicama (protiv Netsa) imao znatno ograničenu minutažu.

 

5 Ivica ZUBAC (Clippers)



Miami Heat izgleda baš odgovara našim igračima. Večer prije Bjelice, Ivica Zubac je odigrao utakmicu sezone. Ubacio je 22 poena uz gotovo savršenih 9/11 iz igre, te sakupio osam skokova. Odlično je koristio sve prilike pod obručem, bio je dominantan i Lue mu je s pravom dao više minuta. Za razliku od Bjelice i Kingsa, Clippersi su kapitalizirali odlične Zubčeve igre i odnijeli pobjedu. Vrlo dobro je odigrao i protiv razigranih Jazza. Ubacio je osam poena uz 9 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*