Top 5: Učinak naših igrača za 18. i 19. 12. 2016.

1.Nikola Jokić

38min, 27p, 15s, 9as, 17-13 šut

Nikola Jokić odigrao je partiju karijere u pobedi nad Mavericskima, i samo ga je jedna asistencija delila od triple double učinka. Za 38 minuta u igri Jokić je postigao 27 poena (17-13 šut iz igre), uhvatio je 15 lopte i imao je 9 dodavanja. U sve tri kategorije bio je najbolji u svojoj ekipi. Sa Jokićem ili bez njega na parketu, Nuggetsi nisu isti tim, Jokić otvara toliko opcija u napadu – širi igru, skače, poentira, dodaje i razigrava. Jokić je sinoć bio igrač odluke i postigao je nekoliko ključnih poena u samom finišu meča. Uz njega, Denver su predvodili Gary Harris sa 24 poena, Emmanuel Mudiay 18 poena i 7 asistencija, kao i Winston Chandler sa 17 poena. Jusuf Nurkić je nažalost ispao iz rotacije i nije sinoć bio na terenu. Dallas je sa 23 poena i 8 skokova predvodio Derron Williams.

 

2.Goran Dragić

36min, 31p, 5s, 7a

Goran Dragić je imao još jedno fantastično veče, sa 31 poenom, 7 asistencija i 5 skokova, uz šut za tri 6-5, no njegov Heat je izgubio od Celticsa. Jedini raspoložen u Miamiu, uz Dragića, bio je Hassan Whiteside sa 23 poena, 17 skokova i 3 blokade. Boston je do pobede vodio Isaiah Thomas sa 23 poena, četiri dodavanja i dva skoka. Avery Bradley je imao 20 poena i pet skokova. Al Horford je ubacio 17 poena, imao 8 asistencija, 7 skokova, i 2 ukradene lopte.

 

3.Bojan Bogdanović

26min, 14p, 6s, 2a

Netsi su poklekli od Sixersa samo 1 razlike, a Bojan je solidno odigrao. Opet je puno poena zabio na asiste suigrača, te svakako još ima prostora za nadograditi 1 na 1 igru. Dobro je šutirao no navikli smo od Bojana da uzima veæu količinu šuteva i to pogađa.

 

4.Nikola Mirotić

21min, 13p, 4s, 2a

Nikola se posvađao sa upravom Bullsa,te je čak bio suspendiran na jednu utakmicu. No posle toga Hoidberg je izjavio da je Nikola opet prionio treningu. Jer ove sezone je jako loš, a čak ni zadnja utakmica nije bila bajna. Nikola jednostavno ne može pronaći šutersku formu, u obrani je loš i jednostavno od igrača koji je primarno šuter ovakve brojke i igre su poražavajuće

 

5.Dario Šarić

24min, 7p, 8s, 2 as

Sixersi su dobili Netse uz odličnu partiju Embiida a Dario je dao solidan doprinos s klupe. Dobra obrana i skakački učinak, ovaj put malo lošiji šuterski no Dario je počeo hvatati konce igre i to svakako izgelda sve bolje i bolje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*