Ko su gubitnici ovogodišnjeg tradea?

Nakon ne preterano zanimljivog playoff gde su 2 ekipe dominirale i suvereno prošle kroz svoje konferencije, došlo je doba godine kada se preslaguju kockice u timovima. Slobodno možemo reći kako smo imali jedno od najzanimljivjih leta u zadnje vreme, te smo videli neverovatne stvari. Stvaranje novih “velikih trojki” i “Supertimova” kao što su Rocketsi i Wolvesi, no ovde se bavimo drugom stranom medalje. Ekipama koje su imali leto za zaborav i koje što prije moraju povući neke bolje poteze, ukoliko ne žele sudbinu Netsa.

New York Knicks

Ova franšiza je već predugo u listi ekipa koje su odradile očajan posao. Dobra stvar je bila što su se rešili Phila Jacksona, no nažalost nastavili su dalje istim putem. Već godinama (desetljećima) daju očajne ugovore, počelo je s Allanom Houstonom, pa preko Francisa i Currya (Eddy, ne Steph) a u novije vreme tj prošle godine Noah je dobio pravo malo bogatstvo. Bila bi prava šteta da se ova tradicija prekine, pa su potpisali Hardawaya Jr. kojeg su prije 2 sezone dali Hawksima za džaba. Uz to stvari s Melom se menjaju iz dana u dan, a ova franšiza izgleda da nema jasan put prema napred.

Twitter, Bleacher Report

Utah Jazz

Jazzeri su ostali bez glavnog igrača ovog leta. Hayward je odlučio otići na Istok, tačnije u Boston, a Jazzeri su ostali s rupom na mestu krila. Oni su izuzetak jer nakon toga su pokušali odraditi sve da poprave ekipu, no ipak krajnji rezultat nije baš sjajan. Rubio je stigao i prije odlaska Gordona, no koliko će on popraviti ekipu i biti upgrade za Hilla nismo sigurni. Vratili su Ingelsa i potpisali role player igrače, Jerebka, MVP-a Final Foura Eurolige Udoha te su malo sanirali štetu. Izjavili su kako sada grade ekipu oko Goberta i njegove obrane, što i nije toliko loša ideja. Za razliku od ostalih ekipa oni barem imaju viziju i plan za dalje.

Rudy Gobert, Utah Jazz

Chicago Bulls

Bullse smo već komentirali kao gubitnike drafta, jer su oni sav svoj “posao” obavili na taj dan. Otišao je Butler, a za njega nisu dobili praktički ništa. Lavine ima potencijala, no vraća se od neugodne povrede kolena, pitanje u kakvom stanju. Dunn je i dalje odličan potencijal, no prošle sezone je pokazivao samo naznake dobre igre, u globalu je bio jako loš, a ni na Letnjoj ligi se nije dokazao. Putem drafta je stigao Markkanen, verovatno najbolji šuter drafta, no bolno limitiran u obrani. Što znači da mora dostići Nowitzkog da Bullsi oko njega grade ekipu, a to se neće desiti. I još kao šlag na kraju prodali su Jordana Bella Warriorsima, sličan scenario kao i s Draymondom Greenom. Možda sada to ne zvuči kao veliki kiks, no Bell je već pokazao sjajne igre na SL, a ako se nastavi ovako razvijati Bullsi će sigurno razbijati glavu.

Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Atlanta Hawks

Oni su se rešili praktički čitave svoje ekipe. Prvo su tradeali Howarda, dobili siću u vidu Bellinelia i Plumleea. Nakon toga Millsapu nisu niti ponudili ugovor i on je drage volje otišao kod Jokića u Nuggetse. Donekle su ti potezi bili i očekivani, no Knicksi su ih iznenadili nuđenje ogromnog ugovora Hardawayu kojeg Hawksi nisu bili spremni mečirati. Što znači da su ovo leto ostali bez 3 igrača iz petorke. Sve je to okej kada bi Hawski kao npr Sixersi imali pickove i mlade igrače da ih razvijaju. No to nije slučaj u Atlanti. Tu je Schroeder uverljivo najbolji, no posle njega je velika rupa. Ne gine im dno lige ove godine i sigurna borba za što bolji pick iduće.

(Photo by Rob Carr/Getty Images)

Indiana Pacers

I na kraju ekipa koja može žaliti za propuštenim šansama. Ovde nisu zato što su tradeali Georgea, jer to je bila jedina opcija, već zbog onoga što su dobili za njega. Oladipo i Sabonis su katastrofalan paket, pogotovo kada znamo da su Kelti nudili Crowdera, Smarta i pickove na draftu. Ovime Pacersi nisu dobili praktički ništa. Oladipo nikada neće biti franšizni igrač, a trenutno je i skuplji od PG-a. Pickova nemaju (osim svojih) a potpisom Bogdanovića su postali rubna playoff ekipa. Što znači ili ispadanje iz playoffa u samom finišu što automatski donosi od 10-14. picka na draftu. Teško da se odatle može krenuti u neki rebuilding.

Getty Images

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Svi tradeovi ovog leta na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  2. Kraj neverovatnog niza koji je trajao 20 sezona i 400 mečeva! - Ostatak Sveta
  3. "Crna pantera" probudila Indianapolis - Ostatak Sveta
  4. Indiana Pacers 2017-2018 Zemlja košarke ponovo živi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*