Trilogija i dalje bez poraza, Bibby i Davis preokretom do pobede!

Za vikend je održano i 5. kolo Big 3 lige. Ovaj puta karavana se iz Phille preselila u Chicago. Stigli smo i do polovice lige, te se pozicije za playoff polako počinju kristilzirati. Trilogija koja je i nakon ovoga kola ostala neporažena prva je ekipa koja je osigurala playoff.

Power – Ball Hogs 51-34

Prilično jednostrana utakmica. Mobley je bio nezaustavljiv za Ball Hogse i ubacio je 21 poen. Poveli su odmah na početku s 9 poena razlike, da bi Hogsi uspeli izjednačiti Scalovom trojkom na 20-. Nakon toga utakmica postaje jednosmerna ulica i dolazi do potpunog raspada u ekipi Hogsa. Stevenson i Mobley dovršavaju posao  dolaze do velike pobede. Stevenson je na kraju ubacio 11 poena, dok su za poražene najbolji bili Butler sa 12 i Byers sa 11 poena.

Trilogy – Tri State 51-34

Identičnim rezultatom se završila i utakmcija Trilogije i Tri Statea. McCants je igrao kao prvi pick i bio je nerešiva enigma za Mikea Jamesa i ostale momke iz Tri Statea. Vodili su čitavu utakmice, a McCants je ubacio 7 od prvih 9 poena. Do poluvremena su vodili s 8 koševa razlike. Posle odmora najbolji igrač Tri Statea Mike James je poveo seriju 10-2 kojom su stigli na 30-36, no to je bilo sve. Ispuhali su se i Trilogija je lagano došla do 5. pobede zaredom. Vratio se i K-Mart nakon povrede u prvom kolu i ubacio 4 poena. James White je bio odličan sa 16, te efektnim zakucavanjem za pobedu. McCants je bio najbolji strelac ovoga kola sa 27 ubačaja. Mike James je odigrao odličnu utakmicu sa 22 poena i 7 skokova no nije bilo dovoljno.

3- Headed Monster – 3’s Company 51-32

Imali smo utakmica samo prvo poluvreme. Bilo je napeto u prvom delu, izmenjivali su se koševi, no nakon odmora totalno drugačija priča. Company se raspao i Lewis i Rauf su rešili stvar. Rauf je postigao i poslednjih 9 poena za svoju ekipu te još jednom rešio pobednika. Na kraju je ubacio 19 poena uz 7 skokova, a Lewis je stavio 16 uz 9 skokova i 6 asista. Istakao se i Kwame Brown sa još jednim double double učinkom od 11 poena i 12 skokova. Andre Owens je ubacio 13 poena, dok je Sweetney stavio 8.

Ghost Ballers – Killer 3′ 50-46

Iako prvo poluvreme nije to sugeriralo ovo je bila uverljivo najnapetija utakmica ovoga kola. Na početku se igralo koš za koš da bi onda Killer 3′ napravili seriju 18-4 te do kraja poluvremena održavali to na 10 poena prednosti. U drugom delu Killeri su došli do 40-30 i mislilo se da će lagano privesti utakmicu kraju. No Johnson i Bibby su mislili drugačije. Vratili su se u igru te na 44-39 Bibby pogađa bitan šut za 4 poena. Jackson je poentirao nakon toga, te je bilo 46-43 za Killere, no onda stvar u svoje ruke preuzima Ricky Davis. Iznerviran sudijskim odlukama, nakon nedosuđenog faula na polaganju, snažno je zakucao uz čeonu liniju. Nakon toga je pogodio i šut za pobedu te je postigao zadnjih 7 poena za svoj tim. Ricky je na kraju ubacio 15 poena, a najbolji strelac je bio Ivan Johnson sa 20 koševa i 6 skokova. Bibby je završio na 15 poena, 8 skokova i rekordom lige od 7 asista. Jackson je ubacio 22 u porazu, a Reggie Evans je ubilježio double double sa 12 poena i 11 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*