Eurobasket 1/8 finala: Dončić vodio Slovence do lagane pobede

Fiba

Počela je i završna faza Eurobasketa. Već i u ovako ranom stadiju imamo nekoliko duela na koje trebamo obratiti pažnju. Prvi na teren su izašli Slovenci. Od prvih minuta se videlo u kojem smeru ide ova utakmice. Dončić je otvorio sa 7 vezanih poena za svoju ekipu i već se polako krenula stvarati prednost. Odličnom obranom i s nekoliko kontri su polako ali sigurno dolazili do sve veće prednosti i na prvi odmor su otišli sa zalihom od 9 poena.

Druga četvrtina se nastavila u sličnom tonu. Randoplh je ubacio sve šuteve izvana uključujući jednu trojku, priključio se i Prepelić te do velikog odmora Slovenci odlaze na 15 poena prednosti. Dončić je bio sjajan u prvom delu, bio je na rubu double double učinka sa 10 poena i 7 skokova. Dragić je bio neprepoznatljivo loš, imao je 1/7 šut, no čak i bez najboljeg igrača Slovenci izgledaju jako dobro. Problem kod Ukrajinaca osim velikog zaostatka je i po 3 faula njihova dva najbolja igrača Lukashova i Pustovnyya, te će u ovakvim uvetima jako teško stići Slovence.

Nakon odmora Slovenci idu prelomiti utakmicu i to im uspeva. Randoplh je povezao nekoliko poena, pogodio je još dvije trojke i do kraja ubacio četvrtine je bio na 21 poenu uz samo 1 promašen šut. Dončić je očekivano stigao do double double učinka sa 14 poena i 10 skokova, a vrlo je blizu i triple double učinka i fali mu samo 6 dodavanja. Dragon se još uvek nije probudio i ubacio je samo 5 poena uz očajan 2/11 šut, no nije ni potreban Slovencima jer su već na 25 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini nismo videli ništa novo. Slovenci su održavali svoju prednost, te se ništa dramatično nije desilo. Dončić je na kraju završio sa 14 poena, 10 skokova i 6 asista, a sjajan je bio i Amer Randolph sa 21 poenom. Dragon je ostao na lošem šutu, no nije bilo niti potrebe da ga Kokoškov forsira. Umesto njega je uskočio Prepelić sa 14 poena. Kod Ukrajinaca Pustozvonov je bio najefikasniji sa 11 koševa, a potpuno su uštopali Pustovyya koji je uz očajan šut ubacio samo 4 poena.

Slovenci su potvrdili sjajne igre iz grupne faze. Od početka su nametnuli svoj ritam i u raspoloženog Dončića to je bilo previše za Ukrajince. Sada čekaju pobednika duela Letonije i Crne Gore koji se odigrava sutra. Ako Letonci opravdaju status favorita i dobiju Crnogorce imati ćemo priliku videti duel dve najbrže ekipe prvenstva.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Dončić kao Bodiroga, očerupani petlovi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*