Ovo je bojkot, no da li se nazire kraj?

Magic je nakon velikog preokreta slavio protiv Cavsa. Iako su Cavsi silovito odigrali prvo poluvreme i stekli velikih +21, Magic je sredinom treće deonice najavio veliki preokret. Na krilima Simmonsa (34 p, 7 sk), usledio je veliki preokret u kome je Orlando dao 65 a primio samo 31 poen, za krajnjih 116 – 98.

Cleveland je nakon decembarskih 24 – 12, u narednih 19 mečeva pobedio samo šest a doživeo je i nekoliko debakla, poput onog od Houstona.

 

Loše igre tima, pa i Lebrona Jamesa koje se poklapaju sa krajem 2017. i početkom 2018. godine, podudaraju se sa nezadovoljstvom unutar tima i vrlo lošim odnosima najboljeg igrača i vlasnika kluba, Dana Gilberta.

Suština problema, prema mnogima upravo leži u odnosima vlasnika kluba i Lebrona. Nakon sezona u kojima se pitao za svaki potez kluba, Lebron više nema uticaj na promene u Cavsima, što se najbolje videlo prošlog leta. Tada uprava nije htela da dovede Jamala Crawforda, sa kojim se Lebron dogovorio da dođe u Cleveland, a zatim je trejdovala Irvinga, iako je Lebron tražio da pregovore preuzme on sâm. Lebron je za trejd saznao tek kad je obavljen.

Problemi sežu i dalje unazad, u doba kada je klub odbio da ponudi bolje uslove generalnom menadžeru Griffinu, koji je uprkos tome što je bio među pet najslabije plaćenih GM-ova u ligi okupio tim koji je osvojio titulu 2016. i stigao u tri vezana finala. Griffin je napustio Cleveland prošloga leta.

Lebronove slabe igre mogu se protumačiti i kao bojkot trenutne uprave i uslovaljavanje – ili će trejdati njega, ili će dati pick Netsa i još neke igrače (Thompsona, Shumperta, Smitha) za pojačanja. Najčešće se u tom kontektu pominje DeAndre Jordan:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*