Top 5: Učinak naših za 4/4 i 5/4/2018

1 Bojan Bogdanović

Babo Beretta opet rešeta. Ovaj puta su mu na nišanu bili prvaci Warriorsi. Babo ih je totalno razmontirao, praktički nije mogao promašiti izvana i Pacersi su na kraju uvjerljivo slavili. Obrana je vrhunski funkcionirala, a za napad se pobrinuo Bogdanović. Na kraju je pogodio čak 6 trojki, a promašio je samo jednu, dok mu je iz igre ukupni šut bio 11/13. Fantastična šuterska predstava za Babu i prava uvertira za doigravanje.

2 Nikola Jokić

Prva od dvije najbitnije utakmice za Nuggetse u ovoj sezoni je prošla odlično. Uzeli su veoma bitnu pobjedu i ostali u igri za doigravanje. Jokić je slabije počeo meč, mučio se šutom cijelu utakmicu, no kada je bilo najbitnije onda je bio najbolji. Ubacio je ključan tip in s kojim su Nuggetsi konačno prelomili meč na 2 sekunde do kraja. Svojoj već sada standardnom allround igrom je pridonio pobjedi, falilo mu je samo 2 dodavanja do triple double učinka. Prva prepreka je apsolvirana, sada Nuggetsima slijede Clippersi pa onda opet Wolvesi u utakmici koja će vrlo vjerovatno odlučiti o posljednjem putniku u doigravanje.

3 Nikola Mirotić

Pelikani se ne daju. I dalje čvrsto drže svoju poziciju i kartu za playoff. Istina, posljednji protivnik nije bio toliko težak. Jedna od najgorih ekipa Lige, Memphis Grizzlies su demolirani, a Mirotić je uz Davisa bio ponajbolji igrač ekipe. Odlično je šutirao, imao je samo dva promašaja iz igre, što mu je na kraju bilo dostatno za 25 poena. Prikupio je i 7 skokova, te je na kraju završio sa odličnih +23 u +- statistici.

4 Jusuf Nurkić

Prošli puta je Juka totalno razvalio Rocketse, no ovaj puta su bili malo spremniji za njega. No, Nurk je i dalje pružio vrlo dobru partiju, nakon McColluma je bio najbolji strijelac Blazersa. Mučili su se čitavu utakmicu, a na kraju su fantastičnom serijom stigli rezultat. Nažalost, razočarao ih je Paul košem za pobjedu. No Nurk je pružio solidnu partiju, ubacio je 14 poena, uhvatio već sada standardnih 11 skokova i bio jedan od bolji u ovom lošem izdanju Blazersa.

5 Mario Hezonja

Nakon odlične izvedbe protiv Knicksa Mario je nastavio tamo gdje je stao. Pružio je odličnu allround predstavu protiv Mavsa. Bilo ga je svugdje na parketu, asistirao je, krao lopte, blokirao, zakucavao i pogađao šuteve. Nema što Mario nije radio protiv Mavsa. Tome mu u prilog ide i odlična statistika. Ubacio je 12 poena, pokupio 8 skokova, te je imao 4 asista. U obrani je briljirao sa 3 blokade i 2 ukradene lopte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*