Prva plaća bili su mu coca-cola i sladoled, a sad je vrijeme za NBA milijune

Preneseno sa: germanijak.hr

Luka Dončić u samo šest godina dogurao je od nepoznatog klinca u internatu Real Madrida do buduće NBA zvijezde.

Luka Dončić ima 19 godina i kao većina svojih vršnjaka zaluđenih košarkom ne odvaja se od lopte, ali u njegovom slučaju doslovno jer Spalding putuje u prtljažniku njegova auta gdje god išao. Još jedna stvar koja ga razlikuje od ostalih klinaca u njegovoj dobi jest činjenica što je već par godina profi košarkaš, a od ove sezone njegova karijera bogatija je za naslov euroligaškog pobjednika i MVP-a Final Foura.

Ostatak njegova života ne razlikuje se mnogo od tinejdžerske svakodnevice, obožava unikatne dizajnerske tenisice i igra vide igre, obožava LA zbog plaže i atraktivnih automobila, često objavljuje na Instagramu, a kad to čini, NBA obožavatelji diljem svijeta žicaju ga da dođe kod njih.

Njegovu Sloveniju većina Amera ne može ni pronaći na karti, ali njegovo ime to bi moglo promijeniti jer 203 centimetra visoki i 100 kilograma težak bek sprema se osvojiti NBA jednako munjevito kao što je to učinio u Europi.

Stari kontinent gledao je Arvydasa Sabonisa, Dražena Petrovića i Krstapsa Porzingisa, ali ništa slično Dončiću nikad nije vidio jer ni jedna od spomenutih veličina nije takvom lakoćom uništavala odrasle ljude pod koševima.

U svibnju je postao najmlađi MVP Final Foura Eurolige, a idući bi mogao postati prvi Europljanin odabran kao prvi pick na Draftu. U životopisu ima još jednu stavku koju nisu imali ni Dražen ni Sabonis – naslov prvaka Europe sa Slovenijom.

Dakle, u Europi je osvojio sve što je mogao, sad je vrijeme da američki košarkaški obožavatelji upoznaju sljedeću veliku stvar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*