New York Knicks 2017 – 2018: Uspon i pad Jednoroga

Screenshot/Youtube

Prva sezona u novoj eri Knicksa. Melo je otišao nakon što se “drama” vukla gotovo pola godine, a osim njega u ovu sezonu su ušli i bez Zen Mastera. To je značilo da su Knicksi okrenuli novu stranicu, te da su dali ključeve ekipe u ruke Latvijcu Porzingisu. Poučeni iskustvom da su Europljani jako dobri izbori na draftu, uzeli su Franzuca Ntilikinu. Dugajlija iz Francuske je trebao biti novo pojačanje na bekovskim pozicijama, koji su prije sezone u Knicksima zjapile prazne. Ta nestašica bekova je “natjerala” Knickse da preplate svog bivšeg igrača Hardawaya Jr.-a. Dobio je ogroman ugovor, iako su ga Knicksi prije nekoliko sezona pustili za siću. Iako se promijenila uprava i otišao je Melo, neke stvari se nikada neće promijeniti…

Novi vjetrovi Gardena

Početak sezone je bio solidan za Knicske. Ionako od njih ne očekujemo nešto previše u posljednjih sezonama, tako da su solidne igre bile veliki napredak. Zingis je igrao kao MVP kandidat, sjajno je vukao ekipu i činilo se čak da bi se Knicksi mogli uključiti i u borbu za playoff na ovako slabom Istoku. No jedan događaj sredinom sezone ih je opet osudio na prosječnost. Tako da su Knicski završili samo jednu pobjedu ispred gradskih rivala, te su zauzeli 11. mjesto u Istočnoj konferenciji. I u obrani i u napadu su bili ispod prosjeka Lige, a čini da ih je na početku izvlačio samo Zingis.

Jednorog pokvario planove

Igrala se sasvim obična utakmica protiv Milwaukee Bucksa. Sve je izgledalo normalno. Utakmica je počela i po običaju najbolji igrač Knicska je bio  Zingis. Ubacio je 10 poena u samo 11 minuta igre, no onda se desilo nešto što je nažalost obilježiljo ovu sezonu Knicksa. Zingis je nakon jednog ulaza nezgodno doskočio, uhvatio se za koljeno i odmah smo posumnjali na ono najgore. Nažalost, bili smo u pravu i Zingis je doživio tešku povredu ligamenata koljena, koja mu je instatno završila sezonu.

Nakon ovoga Knicksi su totalno pali u igri. Bez svog najboljeg igrača nisu mogli, a nakon te utakmice, do kraja sezone, su nanizali po nekoliko puta da imaju dosta poraza zaredom. Pred kraj sezone su u jednom trenutku imali čak 8 izgubljenih, a nakon samo jedne pobjede nanizali su još 9 izgubljenih utakmica. Blagi užas i katastrofa za ovako slavnu ekipu. Zingis je do kraja sezone ostao najbolji strijelac Knicksa, a prosječno je ubacivao 22,7 poena uz 6,6 skokova. Ovaj oporavak bi mogao jako dugo trajati. Vlasnik Knicksa je izjavio kako ga ne bi iznenadilo da Zingis propusti i cijelu iduću sezonu.

Težak udarac za Knickse

Da’ real MVP

Ove godine smo imali pravu borbu za MVP trofej, borbu između Hardena i Jamesa. No dosta ljudi je nepravedno izostavilo jednog igrača Knicksa iz priče. Mike Beasley je u jednoj utakmici podsjetio zašto je bio drugi pick drafta i zbog čega su ga uspoređivali s Durantom. Torpedirao je Kelte, ubacio im je 32 poena i poslao ih kući s porazom. Dominirao je kroz čitavu utakmica, dostojno zamijenio tada tek oporavljenog Zingisa (oporavljao se od druge povrede) i na kratko nas podsjetio na stare dane.

Knicksi imaju novog MVP-a

Pred kraj sezone iskočio je još jedan igrač Knicksa koji nije do kraja ispunio svoj potencijal. Nekonkurentnost u posljednjim utakmicama sezone iskoristio je Trey Burke. On je u posljednjim utakmicama bio najbolji igrač Knicksa, najbolji strijelac i čovjek od kojega je sve polazilo. Do kraja sezone se uspio dovući do mjesta 5. strijelca ekipa sa samo 36 utakmica u nogama. Bio je pravo osvježenje, a u jednoj utakmici je izgledao kao reinkarnacija Iversona. Samo u jednoj utakmici…

Obračun kod O.K. Spectruma

Neki novi vjetrovi

Kolega Sanjin sa Hoopstera je lijepo sročio što bi moglo biti od Knicksa u idućoj sezoni. Doveli su novog trenera, i tu nisu mogli bolje pogoditi. Zingis bi se ipak trebao oporaviti, barem do sredine sezone. Nama će biti zanimljivo zbog Maria Hezonja koji je potpisao jednogodišnji ugovor. Dokazao je prošle sezone da zna igrati, a u ovoj ekipi bi treba dobiti dosta prostora. Još kod ovako kvalitetnog trenera, mislim da se ne trebamo bojati za Maria. Treba bi postati startno krilo u ovoj ekipi, dijeliti minutažu s Knoxom, barem dok se Zingis ne vrati. Tako da prostora ima, samo ga treba iskoristiti.

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Uspon i pad 'Jednoroga' - Ostatak Sveta
  2. New York Knicks 2019-2020: U New Yorku sve po starom... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*