Prokletstvo Bullsa se nastavlja!

Screenshot

Bullsi ponovo neće u sezonu ući kompletni. Prošle godine čekali su na LaVina, potom im se povredio i Dunn, nesrećnim slučajem i Mirotić, a ovoga puta ostaju gotovo dva meseca bez finskog čuda – Lauri Markkanena!

Prošlogodišnja rookie klasa je bila jedna od boljih u posljednje vrijeme. Mitchell je bio sjajan čitave godine, Tatum je u jednom trenutku bio najbolji igrač Bostona, a Finac Lauri Markkanen je odigrao vrlo dobru sezonu u dresu Bullsa. Iako su imali dosta loš score kao ekipa, Lauri je bio jedan od boljih rookiea.

Postao je igrač koji je najbrže stigao do 100 pogođenih trojki u jednoj sezoni, te iznenadio sve odličnom prilagodbom na NBA Ligu. U idućoj sezoni je trebao pod košem igrati zajedno sa Jabari Parkerom, a Bullsi su napokon trebali biti kompletni. No, i u ovu sezonu ulaze oslabljeni.

Ovaj puta je baš Markkanen doživio povredu. Na treningu prije početka pripremnih utakmica Lauri je povrijedio desnu šutersku ruku, točnije lakat. Srećom nije ništa slomljeno,no ipak će oporavak trajati 6-8 tjedana. To znači da bi Lauri mogao propustiti čitav prvi mjesec nove sezone.

Sve povrede

Bullsi imaju sjajnu mladu petorku u kojoj leži veliki potencijal. Nakon povrede Derricka Rosa, odnosno serija povreda, zbog koje je franšiza trpela, tek su u poslednjoj godini uspeli oformiti jezgru mladih i talentovanih igrača, predvođenih Zachom LaVinom, Chris Dunnom, Lauri Markkanenom, Bobby Portisom, i nešto iskusnijim igračima. No, dobar deo prošle sezone LaVine je bio u outu, a potom se pred finiš nezgodno povredio i Dunn koji je igrao svoju najbolju NBA košarku:

Zakucao pa ostao bez zuba!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*