Top 5: Učinak naših za 14/11 i 15/11/2018

1 Nikola Vučević

Po drugi put ove sezone, Vuč je presudio svojoj bivšoj ekipi. Ovaj puta je pokvario debi Jimmy Butlera, sjajnom predstavom. U prvom susretu ove dvije ekipe u ovoj sezoni, Nikola je ubilježio TD učinak sa 27 poena, 13 skokova i 12 asista, a ovaj puta je bio mrvicu slabiji. Sada se zaustavio na 30 poena uz 8 skokova, a čitavu noć je mučio Embiida i ekipu. Bio je jedan od ključnih igrača u povratku Magica, koji je na kraju i odnio pobjedu.

2 Jusuf Nurkić

Juka je protiv Lakersa bio najbolji centar na terenu. Dominirao je pod oba obruča. Većinu svojih poena u napadu postigao je ispod koša, sjajno je surađivao s Lillardom, te totalno nadjačao centre Lakersa. nisu imali rješenja za njega čitavu utakmicu. Do kraja je ubacio 21 poen, a u obrani je bio jednako dobar. Podijelio je 4 blokade, uhvatio 8 defenzivnih skokova i tako onemogućio Lakersim sredinu.

3 Goran Dragić

Dragon je odlično počeo utakmicu. Bio je najbolji na terenu u prvoj četvrtini, probijao je obranu Netsa, te zabijao i asistirao Hassanu. Bio je ponajbolji kada je Heat stvarao prednost, a opet se aktivirao u posljednjoj dionici kada su se Netsi približili. Opet je ubacio nekoliko poena, otvorio kontru i Heat je mogao mirno privesti utakmicu kraju.

4 Nikola Jokić

Povratak Nuggetsa na pobjedničke staze. Nikola je imao laganu utakmicu protiv Hawksa, a dominirao je kada je bio na parketu. Tome najbolje svjedoči da su Nuggetsi imali +37 kada je Joker bio na terenu. U limitiranoj minutaži skoro je stigao do TD učinka. Opet nije puno ubacio, ali isto tako opet je oduševio pregledom igre i asistima. Posebno se izdvaja ona Millsapu kada je zavarao cijelu obranu Hawksa.

5 Luka Dončić

Luka nije imao toliko dobar meč koliko je cijela ekipa Mavsa. Totalno su razbili jednu od boljih obrana Lige, te ostvarili ogromnu pobjedu. Luka je kao i inače bio možda i glavni razigravač ekipe, sjajno je povezivao redove, te još jednom pokazao koliki je talenta. Zbog velike razlike imao je manju minutažu, a veliki + na kraju utakmice “baca sjenu” na malo lošiju predstavu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*