Prvi centar NBA Lige

ESPN

Sjajna regularna sezona je iza Jokića u kojoj je oborio preko nekoliko osobnih, a i Ligaških rekorda. Da je playoff odigrao na istom nivou bili su sigurno zadovoljni, no ovo što Jokić radi je nestvarno. Trenutno je vodeći asistent u doigravanju, prvi centar u povijesti Lige. Upisao je 4 triple double učinka i u samo 11 utakmica postao rekorder franšize.

Nuggetsi bez njega ne mogu ništa, a to najbolje oslikava treća utakmica serije između Blazersa i Nuggetsa. Joka je odigrao čak 65 minuta, a u tom periodu dok je on bio na parketu imali su +5. Meč su na kraju izgubili, i to u ove 3 minute što je Nikola bio na klupi. Toliko znači za ovu ekipu Nuggetsa.

Također njegove brojke su neponovljive. Postao je 7. igrač sa najmanje 4. TD učinka u playoffu. Tako se pridružio stvarno odabranom društvu.

Pohvale za njegove igre stižu sa svih strana. Magic je bio među prvima, a nastavili su Shaq i Barkley.

-“Ovo sam rekao prije početka playoffa, Amerika će upoznati Jokića. On je nevjerovatan, dijeli sjajna dodavanja… On daje perfektan pâas, perfektna brzina lopte. Košarkašima će biti zanimljivo igrati s njim. Sve što moraju je utrčati – Nikola će ih pronaći.”- izjavio je Barkley.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*