Jurassic Champs: Prsten seli u Kanadu!!!

screenshot

Toronto Raptorsi su novi šampioni NBA! Nakon jutrošnje pobede od 114 – 110 u Oracle Areni, slavili su ukupno sa 4-2 u seriji.

Neverovatan meč smo gledali, izuzetno napet i uzbudljiv. Šampioni su igrali bez Kevina Duranta, a tokom treće četvrtine ostali su i bez Klaya Thompsona, no pokazali su veliko šampionsko srce i bukvalno do zadnje sekunde se borili da zadrže prsten.

Lowry sa 26 poena i 10 asistencija, Siakam sa 26 poena i 10 skokova, Leonard i VanVleet sa po 22 poena predvodili su Toronto do prve titule šampiona. Možda je momak sa klupe Raptorsa odigrao i ključnu ulogu u preokretu koji su novi šampionu napravili u finišu meča:

Na drugoj strani fantastični Klay Thompson – 30 poena (4 od 6 za tri, 10 od 10 slobodna), Draymond Green sa triple doublom od 11 poena, 19 skokova i 13 asistencija, Igoudala sa 22 poena. Steph Curry je podbacio, imao je 21 poen, 7 asistencija, ali samo 3 trojke iz 11 pokušaja i sve promašaje iz igre u momentima kada se utakmica lomila.

Toronto je krenuo odlično, i za nijansu je bio bolji rival u prvom poluvremenu kada ih je izvrsno služio šut za tri poena, dok su domaćini u ovom delu imali pregršt izgubljenih lopti. U ovom delu je dominirao Kyle Lowry koji kao da je želeo da se iskupi za promašaj u finišu petog meča, imao je 21 poena, po 5 skokova i asistencija, a trojke je šutirao 5 od 5.

No tih +5 na poluvremenu nije ništa značilo jer se u trećoj deonici probudio Klay Thompson i sa 10 poena (ukupno je dao 30) doneo veliki preokret svom timu. No, jedna situacija u kojoj je nakon kontre i blokade uz faul Dennyja Greena Klay nezgodno doskočio i povredio koleno odredio je tok utakmice, a i sudbinu šampiona!

Momenat koji je odlučio finalnu seriju!

Kawhi Leonard – MVP

Kawhi Leonard je proglašen MVP-om finala. Doneo je Torontu prvu titulu u istoriji franšize, i tako sprečio Warriorse da uzmi ‘tripet’ (three-peat), prvi od Kobeovih Lakersa 2000-02.

Leonard je u finalnoj seriji beležio 28.5 poena, uz 9.8 skokova, i 47.6 % šuta iz igre. U poslednjem, šestom meču, dao je 22 poena uz 6 skokova i 3 asistencije.

Samo trojica: Jabar, Lebron i sada – Kawhi!

1 Trackback / Pingback

  1. Toronto Raptors 2019: Put do prve NBA titule! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*