Dovršavanje posla?

NBC Sports

Večeras nas čeka možda i posljednja utakmica ove sezone u NBA ligi. Los Angeles Lakersi imaju priliku završiti seriju, doći do ukupnih 4-1 i uzeti naslov prvaka NBA lige.

Lakersi će večeras igrati u “Black Mamba” dresovima, crnoj garnituri u kojoj u ovogodišnjem playoffu još nisu poraženi. Lebron i AD će pokušati što prije dovršiti posao i ne dopustiti Heatu da se vrati u seriju. Osakaćeni Heat bi i u petoj utakmici trebao biti bez Dragića koji je sa bolnim izrazom na licu morao priznati kako ipak nije spreman za četvrtu utakmicu. Veliki hendikep za Heat, uz povredu Adebaya koji je igrao samo u posljednjem meču. To im na kraju nije pomoglo, a Kralj i Lakersi imaju možda i nedostižnih 3-1 u seriji.

Iako smo u ovogodišnjem playoffu vidjeli već nekoliko puta totalni preokret, nekako sumnjamo da će Lebron to dopustiti. On i AD su se zasad pokazali kao prejaki za okrnjeni Heat. Ipak, ključna će biti “pomoćna” snaga Lakersa. Pope je prošli meč donio prevagu sa 15 poena i bio možda i ključan u pobjedi. Isto će sada tražiti i od Ronda i Greena koji bi napokon mogao proigrati.

Heat s druge strane pokušava nemoguće. Adebayo se vratio, Dragona i dalje nema, a pred sobom imaju strašan zadatak. Ipak, poznavajući Spoelstru i ratnički mentalitet Heata odustati neće do posljednje sekunde, a šanse svakako postoje da ako ništa drugo barem još malo produže i  “začine” seriju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*