Bird: Sa njima mogu i levom rukom…

Fadeaway

Na Valentinovo 1986. godine Boston Celticsi su došli u goste Portlandu. U zadnjih 15 utakmica pobedili su u 14, usprkos tome što McHale nije igra u 9 od tih 15 utakmica. Jednom od najvećih svih vremena, Larryu Birdu postalo je dosadno. Dominirao je ligom u to vreme, noć prije je Supersonicsima ubilježio triple double sa 35 poena, 15 skokova i 11 asista. Odlučio je malo “začiniti” ovu utakmicu i završavati svaku akciju (osim skok šuta) levom rukom. Na kraj je zabio čak 20 poena levom, što znači gotovo više od pola svojih koševa to veče!

“Kada smo išli za Portland, Bird je ostvario gotovo sve ciljeve. Dobili smo sve utakmice na “roadtripu” i Bird je stao pred nas i medije i izjavio: Iduća utakmica je zadnja na našem putu, odlučio sam igrati samo levom rukom, barem 3 četvrtine,” priča slavni Bill Walton u to vreme Birdov suigrač.

Naravno da je Bird bio najbolji pojedinac utakmice. Zavšrio je na 47 poena, uzeo 14 skokova i podelio 11 asista. Uz sve to prvo je pogodio šut za produžetak, a da bi onda u dodatnom vremenu pogodio u šut za pobedu! Larry Bird je u njegovim najboljim danim liga bio stvarno nešto posebno i neponovljivo!

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Merry f***ing Christmas - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*