Horford na klupu, stiže zamena!

Boston Celticsi su ove sezone bili najbolja momčad Istoka, no u playoffu su stigli do finala gde je šampion iz Clevelanda, ovoga puta, bio puno bolji. No nije lak bio put ni do finala, protiv Bullsa spasila ih je Rondova povreda, protiv Wizzardsa su vodili epske bitke, dok su protiv Cavsa doživeli pravu blamažu na domaćem terenu, tek da bi se trgli u trećem meču serije kada je već bilo kasno.

Evidentan je problem nedostatak centra u ekipi. Lopez iz Bullsa im je radio šta je hteo u reketu, problem je bio i sa Gortatom protiv Wizzardsa i Thompsonom iz Cavsa. Boston nema zaštitnika obruča, a ni defenzivni skok i to im radi velike probleme. Al Horford je odličan igrač, no niti je skakač niti je čuvar obruča, Olynik je dobra u napadu, u obrani je katastrofa, tako da bi im odlično legao jedan dominantni centar. Sreća njihova pa se ne moraju puno truditi da dođu do njega. U Europi pomno prate našeg Ante Žižića koji dominira u Darusafaki. Sinoć je totalno razvalio jednu od najjačih ekipa Eurolige, veliki madridski Real.

Iako i dalje ne dobija dovoljno lopti, Toni se uspije izboriti za svoje, te ostvaruje odlične proseke. Realu je u Eurlogi zabio 17 koševa uz sjajan 8/10 šut i uhvatio je 8 skokova. Tome je pridodao jedno sjajno zakucavanje preko Treya Tomkinsa u stilu Karla Antohny Townsa!

Mislim da Angie kada vidi igre hrvatskog centra zadovoljno trlja ruke. On je tačno ono što fali Celticsima i mislim da je već spreman obilno pomoći Thomasu i ostalima. Kada se na tu ekipu pridoda još pick s drafta i možda Melo (kruže priče kako su zaintersirani) ekipa Bostona opet postaje jedan od glavnih contendera.

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*