Igrač mjeseca: Nikola Jokić, Denver Nuggets

Drugi mjesec je bio izuzetno bogat izvrsnim igrama naših igrača. U našem već redovnom izboru Top 5 igrača gotovo uvijek smo imali velike dileme koga uvrstiti na listu. Goran Dragić je izborio All-Star te redovno pružao odlične igre, Dario Šarić je postao nevjerovatna konstanta, te svako malo iskoči s nekom odličnom partijom. Doživjeli smo buđenje i Mario Hezonje iza kojega je najbolji mjesec karijere, a Jusuf Nurkić odlično gura sa svojim Blazersima, te su u ozbljnoj borbi za prednost domaćeg terena u playoffu. No, ipak kod izbora za Igrača mjeseca nije bilo nikakave dileme. Momak iz Sombora, glavna perjanica Denver Nuggetsa je odigrao nestvaran mjesec, imao je umalo triple double prosjek, uz nekoliko fantastičnih partija i nedostižnih rekorda. Tako da – titula Igrača mjeseca veljače bez dileme pripada Nikoli Jokiću.

Učinak ekipe

Iza Nuggetsa je fantastičan mjesec. Predali su ključeve ekipe Jokiću u ruke i to im se višestruko isplatilo. Ubilježili su samo 3 poraza čitav mjesec, s tim da su dva došla od najbolje ekipe Lige Rocketsa, a jedan od Clippersa, protiv kojih su ispustili ogromnu prednost. Padale su redom ekipe iz vrha Zapada, prvo Thunderi, nakon toga Warriorsi, a zatim su i Spursi pali dva puta. Odlična forma koja ih je vratila u playoff sjedlo, a trenutno sjede na posljednjem mjestu koje vodi u postsezonu. Na Zapadu je jako gusto, tako da im za vrat pušu Jazzeri i Clippersi, no ni 7. pozicija na kojoj se nalaze Pelicansi nije daleko.

Učinak Jokića

Nikola je imao najbolji mjesec karijere. Ubilježio je čak 4 triple double učinka od kojih su 3 bila zaredom, s tim da su Nuggetsi pobijedili u sve četiri utakmice. Ovaj mjesec mu je falila samo jedna asistencija u prosjeku da bude na TD učinku čitav mjesec, a osim toga i postotci šuta su mu bili impresivni.

Kao što smo već naveli malo ranije, Joker je u društvu samo dva igrača koji su imali 20+10 s tim da su šutirali trojke preko 50%. Ovaj mjesec je Nikola bio nerješiva enigma za svoje čuvare, ubacio je trojke kao od šale, te je savršeno razigravao suigrače. Često se spuštao i u post, te mu je i šut za dva poena na visokoj razini. Najbolja skakačka utakmica mu je bila protiv Hornetsa kada je protiv Howarda uhvatio čak 16 skokova, najviše poena i asistencija je imao protiv Bucksa kada je ubacio 30 uz čak 17 dodavanja. Sjajno je odigrao i protiv Thundera kada je ubilježio svoj prvi triple double ovaj mjesec.

Joker razbio Oklahomu, Nuggetsi slavili uz zvuk sirene!

Utakmica mjeseca

Nikola je u gotovo svim utakmicama ovaj mjesec bio na visokoj razini. Najslabije je odigrao protiv Rocketsa, no igrao je samo 20 minuta ali opet je ubilježio solidne brojke. Prva odlična utakmica je bila protiv Thundera kada je imao impresivan TD učinak uz sjajnu predstavu na kraju utakmice. Nikola je imao 29 poena uz 14 asista i 13 skokova, no to nije bila njegova najbolja utakmica ovaj mjesec. Nikola je svoju utakmicu karijere i utakmicu kojom je ušao u anale NBA lige odigrao protiv Milwaukee Bucksa. Prvo je ubilježio najbrži TD učinak ikada, a utakmicu je završio sa 30 poena, 17 asista te 15 skokova. Dominirao je utakmicom, a TD je ostvario samo za 14 minuta i 33 sekunde. Do kraja je donio i pobjedu Nuggetsima, a koliko je bio dobar govori da nitko poslije te utakmice nije niti spomenuo Giannisa koji je i sam ubilježio impresivan TD učinak. Ubacio je 36 poena uz 13 asista i 11 skokova, no (zasluženo) nitko nije pričao o Greek Freaku poslije utakmice. Nikola je tada odnio i pobjedu i NBA rekord, te je ušao u društvo s Wiltom Chamberlainom kao jedini visoki igrač koji je imao TD u minimalno 3 uzastopne utakmice.

Bucko iz Sombora koji je zaludeo košarkaški svet

Iza Nikole je njegov najbolji mjesec karijere. Oduševio je sve NBA analitičare, kao i Barkleya i Shaqa koji ga obožavaju. Odigrao je fantastično, a što je također jako bitno Nuggetsi su konstantno pobjeđivali. Joker je predvodio tim, a kada mu Malone da ključeve ekipe u ruke onda to izgleda baš ovako. Uz njega su proigrali i ostali igrači, Barton, Chandler, Harris i Murray te vodili Nuggetse do playoff mjesta. Najveći problem je zapravo Malone koji i dalje forsira Plumleea zajedno s Nikolom na parketu. Zanimljivo je da je Plumlee bio većinu ovog mjeseca povređen, te nije mogao igrati, a čim se vratio, Malone je krenuo s eksperimentima. A onda su Boban Marjanović i Clippersi okrenuli 20 razlike i ukrali pobjedu. Tako da Malone znaš šta ti je činiti…
 

1 Trackback / Pingback

  1. Jokić MVP, Šarić najviše napredovao, Nurkić odbrambena 'zvijer'... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*