Jezeraš međ’ Đetićima

Prvi puta u svojoj povijesti Budućnost iz Podgorice se okitila naslovom prvaka ABA Lige. Ciljalo se na prvo mjesto još otkako je Džikić preuzeo klupu, a nakon odlične regularne sezone u Finalu su dobili Crvenu Zvezdu. Osvajanje ABA Lige je automatski značilo Budućnost ostvaruje pravo igranja Eurolige. Prvih nekoliko tjedana su trajali pregovori, koji su na kraju uspješno privedeni kraju i Budućnost će sigurno igrati među najboljim klubovima Starog kontinenta iduće sezone.

Novi gospodari Jadrana!

Čim su dobili zeleno svjetlo, uprava Budućnosti je krenula sa dovođenjem pojačanja. Prvo su zadržali trenutnu jezgru, produžili su ugovore sa većinom igrača koji su iznijeli ovu sezonu. Ivanović, Gordić, Nikolić svi oni će i iduće sezoni igrati u Morači. Osim toga krenuli su i sa pojačanjima. Stigao je Taylor Clarke, a nakon njega potpisan je i Edwin Jackson, sjajni francuski bek koji će proširiti rotaciju na bekovima. No, posljednji igrač koji je stigao je ujedno i najveće pojačanje za Budućnost. Zasada. Potpisali su bivšeg NBA igrač Earla Clarka. Clark je iskusan NBA igrač koji je igrao u ekipi Sunsa, Magica, Lakersa, Cavaliersa i Knicksa za šest sezona u NBA.

Clark je svoju najbolju sezonu imao 2012/13 kada je bio u dresu Lakersa. U 59 odigranih utakmica imao je 7,3 poena, te 5,5 skokova u prosjeku. Prošle sezone je igrao za Besiktas te je prosječno ubacivao 8,6 poena uz 5,1 skok u Turskom prvenstvu. No, ovdje Budućnost neće stati. Priča se kako bi najveće pojačanje tek trebalo stići i to na poziciji centra. No, već i sada imaju dosta respektabilnu ekipu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*