Knicksi su se rešili jednog od najgorih ugovora!

Wikimedia Commons

Ono što se najavljivalo već neko vreme, dobilo je epilog ovoga vikenda. Joakim Noah i New York Knicksi su se razišli, a tim iz ‘velike jabuke’ će morati centru da isplati preostalih 38 miliona po osnovu ugovora.

Noah (33, 211) nije opravdao ono što se od njega 2016, kada je dolazio u New York očekivali, i kada je potpisao na tri godine za 72.6 miliona dolara. Povrede, loše igre, ponašanje… sve je to uticalo da ponese epite promašaja.  U dve sezone u Knicksima Noah je odigrao 56 utakmica. Prosečno je beležio 4.6 poena i 7.9 skokova.

Jedan od najperspektivnijih centara lige, i prava atrakcija koji je sa Knicksima 2016. potpisao ugovor od 72 miliona za četiri godine, postao je uteg oko vrata svome timu. Za njih je odigrao tek 53 meča u poslednje dve godine.

MVP kandidat

Došao je u eri Phila Jacksona, a stranice medija više je punio vestima o povredama i nesportskom ponašanju, nego dobrim igrama.

>> Noah suspendiran

>> Noah napao Hornaceka

Iako je razlaz izvestan, Knicksi još ne znaju šta da rade sa njegovim velikim primanjima – u narednoj sezoni Noahu sleduje 18.5 miliona, dok bi u sezinu 2019 – 2020 trebalo da zaradi 19.3 miliona. Teško da bi neki tim putem trejda pokušao da dovede igrača koji u poslednje dve sezone ne igre a ima ovolika primanja, iako su Wolvsi pokazali znake interesovanja:

Ostao je još samo jedan…

Spominjala se i mogućnost i “stretcha”, koji bi Knicksima omogućio da otpuste Noaha, a da mu plate isplaćuju u ratama tokom dužeg vremenskog perioda, što je na kraju dogovoreno.

Noah je imao fantastičnu sezonu 2013 – 2014, kada je kao igrač Bullsa bio u trci za MVP-a, a završio je na 4. mestu iza Duranta, Lebrona i Griffina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*