Caliparijeve bebe

Slavni trener John Calipari radi sjajan posao. Gotovo svake godine imaju najbolje regrute iz srednjih škola i barem dovedu 2,3 top 5 rangirana igrača na svojim pozicijama. Brdo talenta svake godine prođe kroz ovaj program.

I jedna zanimljivost.

John Calipari je za vreme svog trenerskog mandata na univerzitetu Kentucky lansirao veliki broj jako dobrih igrača u vode NBA lige. Međutim, tek prvi igrač koji je igrao pod njegovom trenerskom palicom, a da je igrao u NBA Finalu je DeMarcus Cousins, prošle godine.

Trener Calipari se malo odlučio poigrati i sastaviti petorku sa svojeg sveučilišta od igrača koji su aktivni u ligi. Izjavio je kako bi rado vodio ovu ekipu i da smatra da mi se bez problema borili za naslov prvaka. Čak je prije 5 godine većina analitičara mislilo da je tadašnja ekipa Kentuckya predvođena Townsom, Randleom i Bookerom jača od tadašnje ekipe Sixersa. No idemo redom predstaviti igrače za koje se Calipari odlučio!!

twitter.com

PG John Wall

Wall je prije tri sezone eksplodirao. Napokon je bio zdrav i odigrao je sezonu života. Izgledao je agilno i brzo kao kada je bio u srednjoj školi ili na sveučilištu. Nažalost prošle sezone se vratio “starim navikama” – povredama. Propustio je dobar dio prošle sezone, odigrao je samo 32 utakmica, a sezonu prije toga samo 41. Pauzirati će i ovu sezonu do kraja, iako bi čak i mogao zaigrati. Tvrdi kako je sada bolji nego ikada i da se vraća u staru formu. Nadamo se, jel Wall je u punoj formi jedan od najbolji igrača i bekova u Ligi.

http://sportshub.cbsistatic.com

SG Devin Booker

Mladi bek Sunsa je još prošle godine pokazao sjajan potencijal. Ove godine ga je počeo i ispunjavati. Sjajan šuter koji može pogađati iz svih pozicija i uz to najmlađi je igrač na ovoj listi. Budućnost Sunsa se vrti oko njega. Napokon su uvideli da Booker još uvek nije igrač koji će konstantno sam kreirati šut te su počeli raditi akcije za njega. Nakon toga je dobio konstantu, a ovaj deo kreiranja će sigurno doći za koju godinu. Jedan od najvećih talenata na bekovskoj poziciji u NBA ligi!

http://nbcsports1060.com

SF Anthony Davis

Neobičan pick za nisko krilo pošto je Davis krilni centar, a čak dosta vremena provodi i na centru. No toliko je svestran da verujemo da bi bez problema mogao ovo odraditi. Još na sveučilištu su pričane bajke o ovom igraču, u to vreme je bio sjajan bloker ali napad mu nije bilo toliko razrađen. Dolaskom u NBA dodao je fantastičnu napadačku igru i sada imamo jednog od najboljih igrača lige. U Pelicansima je radio sve, držao je reket u obrani a u napadu je prva opcija. Isposlovao je trade u Lakerse i čak se i tamo prometnuo u najboljeg igrača ekipe – iako imaju i Lebrona. Davis je vodeći u gotovo svim statističkim kategorijama u svojoj ekipi, a ove sezone je legitiman MVP i DPOY kandidat!

http://img.bleacherreport.net

PF Karl Anthony Towns

Najveći talenat u Minnesoti je zauzeto mesto visokog krila. U napadu već sada raspolaže sa gotovo svim oružjima. Odličan šuter, dobar dribler (za svoju visinu) što mu omogućuje napad iz dribilinga i solidan dodavač. Problem je što je nedovoljno iskorišten u Wolvesima. Ima tu i dosta njegove nezainteresiranosti, pogotovo za igranje obrane, no nekakav sitni napredak postoji. Doveli su mu Russella, koji je jedan od njegovih najbolji prijatelja, vidjeti ćemo koliko će uspjeti s njim u petorci.

http://www.gannett-cdn.com

C Demarcus Cousins

Popularni Boogie je na mestu centra. Možda i najbolji centar lige kada je “u igri”. Klimavog karaktera, rekorder po broju tehinički u NBA. Došao je kod Davisa u Pelicanse i činili su  jedan od najboljih froncourtova lige. Nažalost povreda ahilove tetive ih je spriječila da dominiraju, a prošle godine je sa Warriorsima stigao do svog prvog finala. Napustio je Ratnike i potpisao za Lakerse. No pomalo nevjerovatno, Boogie se opet povredio i propustio je čitavu sezonu. Neverovatno snažan u postu, odličan dribler a zadnjih godina drastično je popravio i šut. Čak je dodao i šut za tri u svoj repertoar. Bio alfa i omega u Kingsima no nažalost ostatak ekipe ga nikako nije mogao pratiti.  Ostatak karijere izgleda da će mu nažalost biti obilježen s povredama. Nadamo se da će se uspjeti oporaviti i ponovno pokazati svoj raskošan talenat.

Osim ove moćne petorke i kluba bi bila strašno jaka. Samo neka od imena s Kentuckya koji su trenutno u ligi: Rajon Rondo, Eric Bledsloe, Michael Kidd-Gilchrist, Julius Randle, Brandon Knight, Terrence Jones, Nerlens Noel, Patrick Patterson, Trey Lyles, Willie Cauley-Stein, Jamal Murray. Ekipa koja bi se sigurno borila za naslov prvaka!

1 Trackback / Pingback

  1. Mega potop na Bahamima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*