Top 5 2.2.-6.2.2021.: Čista dominacija

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)



Prošli vikend Jokić je izjednačio rekord karijere protiv Jazza. Kako je meč bio riješen, sjeo je na klupu nekoliko minuta prije kraja meča. Nije dugo čekao da dobije još jednu priliku popraviti rekord karijere. U meču protiv Kingsa Jokić je praktički igrao sam i meč završio sa okruglih 50 poena! Sporo je počeo meč, ali vrlo brzo se zagrijao dok je najbolje ostavio za kraj. U posljednjoj četvrtini većina poena Nuggetsa je prošla kroz Jokićeve ruke, bilo da je ubacio koš ili asistirao. Walton je probao sa nekoliko igrača na Jokiću, no ništa nije pomoglo. Na kraju Nuggetsi ipak gube meč, najviše zato što Jokić nije imao adekvatnu pratnju.

2 Luka DONČIĆ(Mavs)



Luka je u posljednjim danima pod metom kritika. Mavsi izgledaju loše, rezultati su debelo ispod očekivanja, a Luka kao najbolji igrač ekipe “mora” pretrpjeti najviše kritika. Ipak, odgovorio je u posljednjem meču i strašnom duelu s Curryem. Ubacio je čak 42 poena uz nešto preko 50% šuta iz igre. Trojke je napokon pogađao sa dobrim postotcima – 7/12, a dodao je i 11 asista i 7 skokova.

Meč je bio napet do samog kraja, a na kraju Mavsi ipak odnose pobjedu i tako prekidaju niz od čak šest vezanim domaćih poraza. Lukina forma je u usponu, no problem Mavsa (a i Luke) je obrana. Ne mogu obraniti ništa, a već je polako vrijeme da se probude. Zapad će biti prekompetitivan ove sezone, ako budu u velikom zaostatku sumnjamo da će uspjeti izboriti respektabilnu playoff poziciju.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


 


Osim Dončića i Jokića i Nikola Vučević je imao utakmicu karijere u prošlom tjednu! On je zapravo prvi odigrao fenomenalan meč. U pobjedi protiv Bullsa ubacio je rekord karijere 43 poena! Uz to je uhvatio čak 19 skokova i postao jedini igrač uz Shaqa i Dwighta Howarda koji je u dresu Magica ubacio minimalno 40 poena uz 13 skokova. Elitno društvo za našeg centra. Nakon ovakve partije i Shaq je imao samo riječi hvale za Vučevića. Ove sezone Vuč potencijalno opet može postati Allstar. Igra sjajnu sezonu, pomalo ispod radara u neatraktivnom Magicu.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)



Babo je napokon proradio. Uhvatio je konstantu i svaku večer je legitimna prijetnja u napadu. Najbolji meč je odigrao protiv Hornetsa. Završio je sa 31 poenom uz čak 66% šuta iz igre. Cijela ekipa Jazza je bila sjajna, oborili su rekord franšize po broju ubačenih trojki, a Babo je sudjelovao sa čak njih sedam. Otkako je u formu ušla i ekipa Jazza, Babo je proigrao. U posljednjih pet igra sjajno, 21.1 poen uz pomalo nevjerovatnih 58.5% šuta za tri poena!

 

5 Ivica ZUBAC (Clippers)


 


Zubac u i dalje limitiranoj minutaži pokazuje vrlo dobre stvari. S njim na parketu Clippersi izgledaju jako dobro, a Zubac iako šutira malo, strašno je efikasan. Protiv Kelta nije imao niti jedan promašaj iz igre, ubacio je 14 poena uz 6 skokova, dok je protiv Cavsa bio nešto neprecizniji, no iskupio se sa 16 skokova. Clippersi solidno guraju ove sezone, a Lue možda i premalo koristi Zubca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*