Leonardova strana priče

Spursi gube 2-0. Izgledaju loše i čini se da nemaju ni promil šanse protiv prvaka. I to prvaka bez Currya. Pop jednostavno nema dovoljan kvalitet u ovom rosteru da uzme seriju. Stvari će sigurno zakomplicirati, uzeti će bar jednu utakmicu. No više od toga će biti jako teško. Aldridge igra odlično, no fali druga (da ne kažemo prva) violina ovoj ekipi koja bi povukla u napadu. Obrana čak i funkcionira, no napad Spursa je bezidejan i jednostavno im fali netko tko bi mogao završiti akciju.

Pop: Najgore je što ću sebi na kraju morati da platim ručak

Iz tog razloga svi navijači Spursa zazivaju Leonarda. MVP kandidata Spursa koji je polako ali sigurno stigao do statusa najbolje two-way igrača Lige. Prošle godine je morao ranije završiti sezonu, zbog Zaze Pachulie, a ni ovu sezonu nije počeo na vrijeme. Odigrao je tek 9 utakmica, većinu u 1. mjesecu, a nakon toga je ponovo otišao na rehabilitaciju. Priča je poznata, liječnički tim Spursa je rekao da je spreman za igru, no Leonarda još uvijek nema na parketu. Zašto? Sigurno se zasitio Spursa i “najgoreg” trenera u Ligi? Katastrofalne kemije u svlačionici koja je naširoko poznata po sukobima i dramama? Igranja u lošoj ekipi koja ne može godinama primirisati playoffu i naslovu? Ili je jednostavno još uvijek u fazi oporavka…

Svima omiljeni Skip Bayless opet napada…

Leonardova strana priče

Dakle, Leonard se sigurno nije zasitio Spursa. Svlačionica Spursa je naširoko poznata kao najhomogenija u Ligi, a također su poznati kao najkonsantnija franšiza u Ligi. 21 godinu zaredom sudionici playoffa. Tko bi lud htio otići? Ne, Leonard nije lud, već jednostavno ne želi krenuti krivim putem. Putem Granta Hilla ili Derricka Rosea kojima su pogrešne dijagnoze i serije povreda uvelike skratile karijere. Zato je Leonard izuzetno oprezan. Iako njegova povreda nije kao kod Hilla (gležanj) ili Rosea( koljeno) već mišića, opreza nikada dosta. Bilo je i slučajeva kada su se ovakve povrede zakomplicirale.

Trenutno je Leonard kod specijaliste u New Yorku. Isti doktor koji je bio zadužen za Embiidov oporavak. Taj oporavak je trajao 3 godine, no danas Embiid igra bez restrikcije minuta, a ove sezone je odigrao više utakmica od npr. Currya. Tako da je sigurno u dobrim rukama. Ukoliko on kaže da Leonard još uvijek nije spreman, treba mu vjerovati. Isto tako, ovo ne bi bilo prvi puta da doktori Spursa postave krivu dijagnozu. Već je tako bilo s Leonardom 2012. godine, te se sigurno ne želi još jednom opeći.

Uz sve to, dosta NBA igrača kao što su: Shaq, T-Mac, Barkley, Pierce, Pippen… izjavilo je kako doktori NBA ekipa uopće ne slušaju igrače. Kako se osjećaju i da li se osjećaju spremno. Samo im je bitno da što prije zaigraš…

Leonard traži izlaz?

Na sve ovo treba dodati i Leonardov karakter. Čovjek otkako je u Ligi nije pokazao emociju. Bila je glavna vijest kada su ga tijekom off-sezone vidjeli nasmijanog… Da se odjednom pretvodio u drama-queen koji na ovaj način traži izlaz iz Spursa. Čisto sumnjamo. Vjerovatnija je opcija da je u dogovoru sa Spursima odlučio presjediti ovu sezonu koja je ionako manje-više izgubljena za Spurse. Čak ni da se on vrati, ne garantira im prolazak Warriorsa koji su jednostavno u ovom trenutku kvalitetnija ekipa.

Leonard je budućnost Spursa, u njemu imaju najboljeg two-way igrača Lige, a s Murrayom koji je stasao ove godine, bi mogao činiti fantastičan defenzivni par. Niti jedna lopta na perimetru ne bi bila sigurna pored njih dvojice. Nadodajte na to Aldridgea koji se napunio samopouzanjem ove sezone i imate još jednu “Veliku trojku. Veliku trojku kućne (Popove) radinosti.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Anđeo i ubica u 'gradu anđela'? - Ostatak Sveta
  2. Na pomolu novi blockbuster trade? - Ostatak Sveta
  3. Leonarde ostani! - Ostatak Sveta
  4. VEST DANA: Leonard želi napustiti Spurse! - Ostatak Sveta
  5. From zero to - HERO! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*