Hawksi ostaju bez glavnog igrača?

Franšiza Hawksa je imala očajnu sezonu iza sebe. Ne tako davno su igrali Finale Konferencije, imali najbolju petorku Lige i bili među glavnim ekipama na Istoku. Prošle sezone su čak igrali i playoff, no odlaskom Millsapa su odlučili krenuti u potpuni rebuilding. Tako je i izgledala ova sezona. Nisu htjeli preplatiti Hardawaya Jr, Millsap je također otišao, a Hawksi su ostali praznih ruku.

I Hawksi u potrazi za trenerom

Odlučili su oko Njemca Schrodera graditi ekipu, te polako ali sigurno se vratiti na pobjedničke staze. No prvi koji nije htio ići ovim putem je trener Budenholzer. Izjavio je kako nema ambicije trenirati ekipu koja ne želi pobjediti, tj koja je želi tankiranjem doći do rezultata. Tako su se razišli koncem ove sezone, a Hawksi su trenutno u potrazi za novim trenerom.

No, tu nije stalo nezadovoljstvo u Atlanti. Najbolji igrač, čovjek oko kojega su htjeli graditi ekipu želi otići iz Hawksa. Dennis Schroder je izjavio kako ni on nema ambiciju biti u gubitničkoj ekipi, te je zatražio promjenu sredine. Prema njegovim riječima, ne želi provesti svoje najbolje godine u predzadnjoj ekipi Istočne konferencije, aludirajući na to da će Hawksi vrlo vjerovatno biti zakucani za dno još koju sezonu.

Želi ići u ekipu koja će pobjeđivati i koja ima potencijala, a kao svoje moguće destinacije je izdvojio Buckse i Pacerse. Obje ekipe imaju mladu i kvalitetnu jezgru, franšizne igrače u Giannisu i Oladipu, te sjajnu “pomoćnu snagu”. Obje ekipe jesu ispale u prvom krugu playoffa, no budućnost je pred njima, a Schroder želi biti dio te budućnosti. Niti jedna ekipa se još nije izjasnila oko ovoga, no igrač ovog kalibra bi im sigurno koristio, te bio upgrade u odnosu na ono što sada imaju.

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Hawksi ne uče na svojim greškama - Ostatak Sveta
  2. Schroder pristaje na ulogu s klupe - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*