Večer odluke

Posljednjih nekoliko godina NBA Liga ima čudan tajming objavljivanja dobitnika nagrada za regularnu sezonu. Tako je bilo i prošle godine, a ove ćemo tek nakon playoff saznati pobjednike. Praktički prije ćemo znati tko je MVP Finala, nego tko je MVP regularne sezone. Kako je Finale odavno gotovo, večeras je napokon vrijeme da saznamo pobjednike i osvajače individualnih nagrada NBA lige.

MVP

Očekivano. Čudno je što nema Westbrooka koji je opet ima TD prosjek, no ova trojica su definitivno zaslužila svoj izbor. O Lebronu je više suvišno pričati, Harden je ima prvi triple double sa 60 + poena u povijesti Lige, a Davis je vukao svoje Pelikane bez Cousinsa skroz do playoffa.

Afera MVP: Harden ili Lebron

DPOY

Glavni favorit je kao i prošle godine Rudy Gobert. Davis je zaslužio nominaciju kao i za MVP nagradu, dok ovdje iznenađujuće nema Greena. Ipak je data prednost Procesu i Embiidu koji je odlično obavljao svoj posao ispod koša.

ROY

Imali smo nevjerovatnu rookie klasu. Ako još računamo i Simmonsa u ovu klasu onda slobodno možemo pričati da će ovo biti jedna od najbolji u povijesti. Velika bitka se vodi između Simmonsa i Mitchella za ovu nagradu, a da se broji i playoff Tatum bi se ravnopravno umiješao. Postao je najmlađi igrač sa  poena u playoffu, te još jednom pokazao koliko je ova draft klasa talentirana.

Slučaj gospodina ‘Svestranog’

COY

Jedan od ovih trenera je ostao bez posla, dok su druga dvojica nastavila sjajan posao i u playoffu. Stevens radi čuda s ovom ekipom Bostona, trenutno je na najboljem putu u Finale. Snyder je napravio odličan sistem u Utahu, prebrodio je odlazak najboljeg igrača Haywarda bez problema i izborio playoff na teškom Zapadu. Casey je odradio sjajan posao u regularnoj sezoni. Raptorsi su imali najbolji score u povijesti franšize, no Lebron je opet bio jači. Zbog toga je i Casey morao otići, no svejedno to ne umanjuje sjajnu regularnu sezonu.

Genijalni um

6th MAN

Ova nagrada gotovo 100% ide u ruke sjajno Sweet Lou. Imao je nekoliko fantastičnih mjeseci, sam je vukao Clipperse, te bez obzira na dobre igre ostale dvojice nominiranih, bilo bi veliko iznenađenje kada on ne bi uzeo ovu nagradu.

Lou uradio nešto što su pre njega uspijeli samo Jordan i – Doc Rivers

MIP

Kao i za prošlu kategoriju, ni ovdje nema dileme. Victor Oladipo je i više nego zaslužio ovu nagradu. Postao je franšizni igrač, jedan od najboljih bekova Lige, te legitimni All-star. I Capela i Dindwiddie su imali odlične sezone, no nemaju baš puno šanse pored Oladipa.

“Crna pantera” probudila Indianapolis

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*