Novi šerif Glavnog grada

bradley beal
Defpensports

Sada već davne 2016. godine Washington Wizardsi su imali sjajnu sezonu. Zvjezdani backcourt duo Wall-Beal je napokon spojio sezonu bez povreda i to je odmah rezultiralo plasmanom u Polufinale Istoka. Čitava petorka je bila dobro ušitmana, pick and roll Walla i Gortata je sjajno radio, Beal i Morris su stavljali svoje šuteve, a Porter je imao sezonu života. Budućnost je bila njihova, ali već nagodinu potpuno drugačija priča.

Postali su prosječna ekipa. Imali su dosta problema kroz sezonu i stvari su se polako počele raspadati za Wizardse. Jedan od top bekova Istoka prošle godine, John Wall je imao katastrofalnu sezonu. Ponovno je imao dosta problema sa povredama zbog koji je propustio polovicu sezone. Naporna sezona je sada došla na naplatu. Nakon toga dugo je tražio formu, nikako nije mogao uhvatiti konstatnu. Izdržao je sve do kraja 1. mjeseca kada je morao otići na operaciju koljena.

Washington Wizards 2017-2018 Potresi u Glavnom gradu

Problemi su bili na terenu, a još više njih je bilo izvan terena. Počele su svađe u ekipi, a najčešći sudionik je bio John Wall. Gortat je baš zbog toga i razmjenjen, no stvari se nisu smirile. Ova sezona je bila još kraća za Walla. Odigrao je 31 utakmicu, s lošim učinkom, a probleme je nastavio raditi. Posvađao se i s trenerom Brooksom, a nakon toga su Wizardsi ozbiljno razmatrali trade.

Wall mora otići

Novi gazda

Uslijed svega ovoga, jedan igrač Wizardsa je polako, ali sigurno stigao do statusa ponajbolje dvojke Lige. Napokon igrač koji je uspio “pobijediti” povrede, te igra već nekoliko sezona u kontinuitetu. Točnije u posljednje 3 sezone propustio je samo 3 utakmice. Napokon je mogao ispuniti svoj potencijal. Za razliku od Walla, njega priče izvan terena ne zanimaju toliko, Beal to pokazuje na terenu. Prije dvije godine savršeno se uskladio s Wallom, te su čini jedan od najubojitih dua Lige. Kako je Wall često bio povređen u idućim sezonama, Beal je polako preuzimao konce ove ekipe u svoje ruke.

Tek ove sezone, uprava Wizardsa je “skontala” tko im je franšizni igrač. Pokušavali su oko Walla sagraditi ekipu, dovodili su veterane Greena, a ove sezone i Howarda… Također riješili su se skupo plaćenog Portera Jr. koji nikako nije opravdao svoj ugovor. Dali su ekipu u ruke Bealu, a iako su ove sezone izvan playoffa, Bealu se ništa ne može prigovoriti.

Screenshot/BasketballReference

Igra sezonu karijere, podigao je prosjeke poena, asista, skokova, a prosjek minuta mu je najveći ove godine. Počeo je i organizirati igru za druge, a ne samo sebi tražiti šut. Igra Wizardsa sada izgleda puno bolje iako rezultati to baš i ne govore. No, ostatak rostera Wizardsa je u vrlo vjerovatno u rangu Knicksa, Cavsa i ostalih fenjeraša. No, pod Bealovim vodstvom izgledaju sasvim dobro. Thomas Bryant je postao solidni centar, Čeh Satoransky je izuzetno dobar i čvrst na lopti, a ubilježio je i triple double ove sezone. Jabari Parker polako vraća staru formu ulazeći s klupe i to zasada sasvim dobro izgleda.

Bealovo samopouzdanje je na izuzetno viskom nivou. -“Nakon Hardena, mislim da nema boljeg beka šutera u Ligi.”- izjavio je nedavno. Brojke mu defitivino idu u prilog. Odmah je iza Hardena po broju postignutih poena iz igre ove sezone. Samo je jednu utakmicu bio jednoznamenkast ove sezone, a od ove kalendarske godine ima najviše 20+ utakmica na Istoku.

Kako će se stvari razvijati najviše ipak ovisi o Wallu. Prvo pitanje je u kakvom će se stanju vratiti nakon još jedne operacije koljena. Svoju igru je uvijek bazirao na fizikalijama, brzim promjenama pravca, te snažnim ulazima. Što bi mogao biti problem. Drugo pitanje je, ukoliko se vrati u optimalnom stanju, hoće li pristati na ulogu druge violine? Ili barem da dijele prvo mjesto? Ako ne, trade je neizbježan, a svojim igrama u posljednje tri sezone, Beal je svakako zaslužio da on bude novi Gazda.

Ego će te koštati uspjeha

 

1 Trackback / Pingback

  1. Wall propušta cijelu sezonu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*