Recap sezone: Atlanta Hawks

Mandatory Credit: Jason Getz-USA TODAY Sports

Hawksi su u ovu sezonu krenuli optimistično. Imali su novog centra, većina jezgre je ostala na okupu i očekivao se dobar rezultat. Početak sezone je bio sjajan, činilo se da imamo Hawkse koji su prije koju sezonu dominirali Istokom. Uzeli su u prvih 11 utakmica čak 9 pobeda i igrali vrlo dobru košarku. No nakon toga je sledio niz poraza, a u takvom tonu su odigrali čitavu sezonu. Serija pobeda pa serija poraza.

Obrana je još koliko toliko i funkcionirala, Howard je popravio zaštitu obruča, no napad je bio u rukama Schoredera. To je na momente izgledalo jako dobro, ali u većini slučajeva je bila jako loša situacija na terenu. Najviše minuta zajedno su odigrali Howard i Schoreder, dvojica koja najviše guše napad. Dennis sa svojim beskrajnim driblanjem i Dwight koji kampira u reketu. Početkom sezone su se rešili Teaguea i ostali su samo Korver i Millsap on “one” generacije. Ubrzo su se rešili i Korvera te je to znači potpuni rebuilding Hawksa. Poslali su ga u Cavse i činilo se na prvu kako su ga se prelagano odrekli. No Hawksi su hteli osloboditi mesto Hardawayu Jr. i povukli su odličan potez. Puno puno bolji u obrani od Korvera, a iako nije toliko dobar šuter pokazao je da može zabiti bez problema. Tako da Hawksi su zapravo izašli kao pobednici ovog tradea.

Ludilo protiv Knicksa i veliki comeback protiv Cavsa

Hawksi su sudelovali i u možda 2 najzanimljivije tekme sezone. Prvo su sa Knicksima igrali čak 4 produžetka, da bi krajem sezone stigli neverovatnih 26 poena zaostatka za Cavsima. Uz sve to dobili su prvake i sa praktički trećom postavom, te tako pokazali da u playoff ulaze u dobroj formi.

Problem ove sezone je bila igra Howarda. Od Orlanda Dwight nikako da se uklopi u ekipu, a to je i ove sezone bio slučaj. U playoffu se čak uspeo i posvađati s trenerom Budom zbog male minutaže i čini se kako je potpis Howarda ipak bio promašaj za ekipu Hawksa.

Muke po Dwightu!

Key player

Millsap je bio i ove sezone najbolji igrač Hawksa. Vukao ih je kroz čitavu sezonu, te bio idealan partner Howardu. Dobro je šutirao kroz čitavu sezonu, imao dobre postotke, a i sam je doneo nekoliko pobeda. U playoffu se junački tukao s Morrisom i Gortatom, no nažalost bolje nije mogao. Čitave sezone je bilo glasina oko njegovog tradea, no ni to ga nije omelo i igrao je svoju igru. Na kraju se ispostavilo da će ipak otići, no tokom sezone nije davao takav nagoveštaj.

Playoff run

Hawksi su u playoff ušli kao 5. ekipa Istoka. Koncem sezone su odigrali nekoliko dobrih utakmica i dizala im se forma pred playoff. Protivnici su im bili Wizardsi koji su imali prednost domaćeg terena. Ovo je bila klasična domaćinska serija. Gosti su izgubili sve utakmice, dok su domaće ekipe dominirale. Poveli su Čarobnjaci nakon dve vrlo dobre utakmice u glavnom gradu, da bi Hawksi izjednačili seriju na krilima Millsapa i Schroedera. Zanimljiv je bio i duel Millsapa i Morrisa koji su od prve utakmce “išli u kost”. Tenzije su bili visoke i ovo je bilo dobro došlo osveženje u inače mekanu ligu.

“Ovo postaje osobno!”

Wall je odigrao sjajnu seriju i bio ključan čovek Čarobnjaka, te je vodio Wizarde i do pobede u 5. utakmici. Zadnju su samo dovršili posao i tako su Hawksi već posle prvog kruga mogli ići na raniji odmor.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Southeast 2018-2019: Nikada slabija konkurencija - Ostatak Sveta
  2. Atlanta Hawks 2018-2019: Jastrebi šire krila - Ostatak Sveta
  3. Atlanta Hawks 2021 - 2022: Sezona velikih očekivanja... i razočarenja - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*